artikel image boshuizen 2Net als in het seizoen 2011/2012 is FC Boshuizen na drie duels nog zonder puntverlies. Gisteren werd er afgerekend met Kocatepe (3-1). Enkel VOC uit de havenstad heeft evenveel punten. Het eerste doelpunt kwam vanaf de voet van Marciano Gangadin, die na veel omzwervingen landde aan de Boshuizerkade.

 

Gangadin: ,,Het ging ook best lekker, hoewel het altijd beter kan. Dit seizoen ben ik in de basis begonnen, maar tegen Excelsior’20 zat ik op de bank. Mijn concurrent, Aimen Said scoorde, maar daar kon ik gewoon blij mee zijn. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en zijn uitleg was helder en ik heb ook genoeg ervaring om goed om te kunnen gaan met beslissingen van trainers. Nu kreeg ik in elk geval weer de voorkeur en ik kwam aardig voor de dag.”

 

Gangadin, half-Hindoestaans, vond dat de wedstrijd lange tijd alle kanten op kon. ,,Wij kregen in de eerste helft de betere kansen, maar na de 1-0 maakten zij uit de counter 1-1. Daarna kwam Kocatepe meer in hun spel en ging er bij ons juist meer fout. Het werd een hectische wedstrijd met veel opstootjes. Gelukkig hebben we de ruimtes in de tweede helft beter benut en hebben we het goed uitgespeeld en konden we dus uitlopen naar de 3-1.”

 

Tegenstander Kocatepe, vorig jaar nog tweedeklasser, noemt Gangadin een felle ploeg. ,,Dat is prima hoor. Ik denk enkel dat zij nog niet echt een team zijn en daar hebben we van kunnen profiteren. Verdedigend waren ze niet heel erg sterk, ze lieten nogal wat steekjes vallen. Ik denk dat FC Boshuizen veel beter kan dan we nu hebben laten zien. Eigenlijk spelen we nu wat minder dan in de voorbereiding. Dat zie je trouwens wel vaker. We praten er veel over en we weten dus dat het beter moet. Dat neemt niet weg dat de start qua punten niet verkeerd is. Wij hebben maar 1 doel en daar wil iedereen voor gaan. Ja, we willen naar de hoofdklasse.”

 

De Rotterdammer heeft al bij een reeks clubs gespeeld en dat zijn niet de minste. ,,Van de F1 tot B1 heb ik in de jeugd bij Feyenoord gespeeld. Door een reorganisatie ofwel bezuinigingen moesten er spelers vertrekken. Het was in de tijd van Royston Drenthe, die ook weg moest. Van Feyenoord ben ik naar Kralingen gegaan en daar speelde ik voor Jong- Excelsior. Ik was het niet eens met de trainer. Hij was op zich wel goed, maar het was voor mij genoeg reden om te vertrekken, want het was niet echt top daar. Ik zelf ook niet trouwens, zo eerlijk kan ik ook zijn. Helaas was het te laat om voor een andere BVO te gaan spelen, hoewel ik nog wel heb meegetraind bij Telstar. Daarna kwam Jack van de Berg van Barendrecht om de hoek, echt op de laatste dag dat een overschrijving nog mogelijk was. Het was voor mij de eerste keer amateurvoetbal en dat was best wel lastig. Mij werd geadviseerd om na een jaar toch weer verder te kijken en daardoor kwam ik bij SHO terecht in Oud-Beijerland. Ook daar heb ik weer een jaar gezeten en toen ben ik verkast naar Jai Hind, toen een tweedeklasser. We speelden om promotie tegen Nieuwerkerk, maar zij trokken net aan het langste eind. Na JHR kwam ik vorig seizoen te spelen bij Leonidas op de zaterdag. Daar liepen allemaal goede voetballers, maar er stond gen team. Een rampzalig seizoen.”

 

Allemaal clubs dus in en rondom Rotterdam, waar Gangadin nog steeds woont. Waarom dan Leiden nu is de vraag. ,,De assistent-trainer bij FC Boshuizen kende mij al en heeft me benaderd. Garry Mendes Rodrigues kende ik ook (van Feyenoord, Excelsior en JHR) en door dit duo heb ik uiteindelijk ‘ja’ gezegd. Ook heb ik gesprekken gevoerd met trainer Mario Koswal en dat klikte.  Zij hadden allen erg positieve verhalen en ik ben er nu getuige van dat dit een leuke club is om voor te spelen. Daarbij komt dat mijn vriendin in Den Haag woont en ik werk ook in deze stad dus binnen een kwartiertje kan ik op de club zijn. Geen enkel punt dus om in Leiden te spelen.”

 

De kop is er nu af bij de club van South Park en Gangadin ziet het helemaal zitten. ,,Het is nu veel te vroeg om dingen te gaan roepen. Vorig seizoen is het mede daardoor fout gegaan en ook nu denk ik dat het grootste gevaar komt van onszelf. Wij mogen niet te laks worden en moeten uitgaan van onze specifieke kwaliteiten. Scherp blijven, elke wedstrijd weer. De jongens die hier al speelden, moeten geleerd hebben van vorig seizoen. En de nieuwelingen willen een dergelijk scenario niet meemaken.”