zaterdag, april 20, 2024
HomeLFCLFCRodrigues (Boshuizen): ,,Belangrijkste is dat we blijven winnen"

Rodrigues (Boshuizen): ,,Belangrijkste is dat we blijven winnen”

-

TS-FCBOSHUIZENAls er nog mensen waren die twijfelden of FC Boshuizen kampioen zou worden, dan zullen zij na dit weekeinde weer sterk in aantal afgenomen zijn. Waar de Leidenaren deden wat zij moesten doen, namelijk winnen van Neptunus-Schiebroek, verspeelde de concurrentie wederom punten. Boshuizen staat nu veertien punten los met nog maar acht wedstrijden te gaan.

Als er nog gesproken mag worden van toppers in de eerste klasse B, dan zou de wedstrijd tussen koploper Boshuizen en nummer drie (nu nummer zes) Neptunus absoluut in aanmerking komen. Op het veld was daar volgens Boshuizen-aanvaller Garry Mendes Rodrigues weinig van te merken: ,,We hadden meer tegenstand van hen verwacht. Volgens mij waren ze een beetje bang voor ons. Wij waren beter, hadden meer balbezit en kregen veel kansen. Bij rust stond het 2-0 en in de tweede helft verslapten wij, waardoor Neptunus- met de opvallende boodschap Stem van het Dier.nl op het shirt (bonuspunten waard wat leidenamateurvoetbal.nl betreft) -nog de aansluitingstreffer kon maken. Vervolgens pakten wij het weer op. We zijn nooit in de problemen gekomen, want zij hebben eigenlijk heel weinig kansen gehad. Een simpele overwinning dus.”

De doelpunten werden gemaakt door Rafik El Ousrouti en Mohamed Abdala en dus niet door topscorer Mendes Rodrigues. De speler die wekelijks meetraint bij de profs van ADO Den Haag staat alweer een tijdje droog: ,,Ik ben de laatste tijd niet meer zo scherp”, analyseert de Rotterdammer. ,,Vandaag had ik ook weer een aantal goede kansen, maar de scherpte ontbreekt duidelijk. Maar zolang ik assists kan blijven leveren en wij blijven winnen, vind ik het prima. We moeten alles winnen en zolang we dat doen, worden we kampioen.”

Of Rodrigues volgend jaar samen met FC Boshuizen in de hoofdklasse te bewonderen is, valt ernstig te betwijfelen. De aanvaller traint eens per week bij ADO en krijgt over een maand te horen of ADO hem een contract aanbiedt: ,,Ik doe alleen maar mijn best, meer kan ik niet doen. Het gaat goed, het gaat me ook steeds gemakkelijker af. Er lopen heel goede spelers rond, dus het is nog niet zeker dat ik daar volgend jaar ga spelen. Ik kan alleen maar afwachten, over een maand weet ik meer.”

Volgende week staat er voor Rodrigues een op z’n minst spraakmakend duel te wachten. Dan gaat hij namelijk met zijn Boshuizen op bezoek bij de amateurs van ADO Den Haag. Zelf vindt hij het niet heel bijzonder: ,,Het is voor mij niet echt een vreemde wedstrijd. Het belangrijkste is dat we blijven winnen. Het gaat om FC Boshuizen. Maar het wordt een leuke wedstrijd, ik ken veel van die jongens wel.”

FC-Boshuizen okt 2011 68Een ook aanwezig redactielid van leidenamateurvoetbal.nl bezocht de wedstrijd live en was duidelijk in zijn commentaar. ,,Er was een groot klassenverschil en de stand op de ranglijst was duidelijk terug te zien op het veld. Neptunus kwam er feitelijk niet aan te pas. Slechts toen Boshuizen wat gas terugnam, kwamen de Rotterdammers even om de hoek kijken. De controle bleef echter aan Leidse zijde. Boshuizen kreeg in de tweede helft ook nog een grote kans via invaller Amondo, dus een 3-1 uitslag was logischer dan de 2-2.”

Na ADO volgt voor de Koswal-trein een ontmoeting op eigen veld tegen Nieuwerkerk. VUC komt daarna aan bod en dan kan er eventueel al polonaise worden gelopen op de Boshuizerkade. Eindelijk weer een hoofdklasser in Leiden!!! Het vraagteken mogen we zo zoetjes aan wel weglaten..

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Yonyul (69. Mandil), Abdala, Neuteboom, Maksimovas, Rodrgues, Güngör (79. Amondo), El Ousrouti, Escudero, Monteiro, Godeken.

Note red: Feest en nog eens feest op de Boshuizerkade. En het echte feest moet nog komen..

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read