donderdag, april 25, 2024
HomeLFCLFCVan der Voort niet in paniek na nieuwe nederlaag

Van der Voort niet in paniek na nieuwe nederlaag

-

TS-FCBOSHUIZENNa negen zeges op rij aan de Boshuizerkade ging de ploeg van Mario Koswal dit keer binnen de eigen hekken onderuit. Nieuwerkerk was met 0-2 ‘de gebeten hond’. De vijfde competitienederlaag levert geen stress op in de ranglijst, maar de Leidse ploeg is wel overduidelijk even enigszins dolende. Opvallend is overigens dat FC Boshuizen nog geen duel in remise afsloot.

Enkele weken leefde de vraag of Koswal en de zijnen de champagne konden ontkurken bij de paaseieren, maar daar is na de nederlagen tegen ADO en Nieuwerkerk een antwoord op gekomen. Boshuizen zal een feest moeten uitstellen om te vieren dat de stad Leiden eindelijk weer een hoofdklasser binnen heeft.

Boshuizen speelt komende zaterdag het duel  uit bij Papendrecht, met een 1-0 achterstand op het scorebord. Twee dagen later komt het Haagse VUC op bezoek. Vervolgens staat Quick op de rol, de huidige nummer twee. Pancratius komt daarna naar de sleutelstad en in mei wachten wellicht nog belangrijke potten met VELO en UVS. Bij Boshuizen wordt nu gehoopt op een vroegtijdige beslissing tussen Pasen en Konininnedag.

Bij Thomas van der Voort is dat niet anders. De van UVS overgekomen doelman is weer terug na anderhalf jaar blessureleed (scheuring binnenband knie, red.) en kreeg zondag de kans tussen de palen, omdat Jeffrey Loozen, eerste doelman, geblesseerd is aan de hand en nog twee weken gips draagt.

,,We willen zo snel mogelijk de titel pakken, want we zijn er al zo dichtbij. Nee, paniek is er allerminst. Je dacht toch niet dat we dit nog gaan weggeven? Elke ploeg heeft wel eens een mindere fase en daarin kan je ook als koploper twee keer achter elkaar verliezen. Ik denk dat we tegen Nieuwerkerk niet scherp genoeg zijn begonnen. Daarnaast hebben we dit keer niet zo heel veel weten te creëren, hoewel we in de tweede helft best op gelijke hoogte hadden kunnen komen. Er waren teveel jongens die gingen voor eigen succes. Het teambelang werd vergeten. Ik ga er vanuit dat we dat allemaal hebben ingezien en dat we in de komende duels die we pal achter elkaar spelen, weer als team opereren.”

Van der Voort werd twee keer geklopt tegen de nu nummer drie en heeft nog niet de beste ervaringen met zijn keeperswerk in de hoofdmacht.,,Niet echt nee. Ik heb bij Papendrecht ook gespeeld en daar stonden we bij rust achter. Die wedstrijd werd toen gestaakt en we mogen nu komende zaterdag dat duel uitspelen. Nu dus de nederlaag tegen Nieuwerkerk, dus ik hoop voor FC Boshuizen en mezelf dat we zaterdag toch nog minimaal een punt gaan pakken of winnen. Ik heb al de zekerheid dat ik keep en dat is wel lekker natuurlijk. Ik heb lang genoeg op mijn achterste gezeten door mijn blessure. Na Papendrecht spelen we tegen VUC dus ik kan aan de bak. Heerlijk.”

Van der Voort hoopt volgend seizoen op meer speelminuten, maar zegt daar enkel zijn best voor te kunnen doen. De rest van het verhaal is aan de trainer.
,,In principe blijf ik hier spelen. Ik heb het goed naar mijn zin. Het is echter wel zo dat ik overal voor open sta. Voor elke club op minimaal dit niveau. Ja, ook een terugkeer naar UVS zou kunnen. Daar liep ik mijn blessure trouwens op tegen Quick.”

Spelen voor een hoofdklasser ziet Van der Voort ook wel zitten. ,,Veel spelers hier kunnen dat niveau op zeker aan. Met wat versterkingen erbij zie ik het helemaal zitten. Dan kan iedereen weer een stapje beter worden. Nu moeten we eerst zorgen dat we daar komen. Dat moet binnenkort goed komen. Geloof me, dat gaat ook gebeuren. Ook al hebben we nu wat uitglijders gehad.”

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, El Mourabit, Musavi, Neuteboom, Maksimovas, Hamdi (Yonyul), Rodrigues, Godeken, Achahbar (Monteiro), Boukhidous, Güngor.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read