Omdat FC Boshuizen geen fout maakte tegen SJC en VELO niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel, lijkt de champagne alvast koud gezet te kunnen worden aan de Boshuizerkade. De Leidenaren staan door de winst op SJC nu acht punten voor op hun naaste concurrent VELO, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt tot de ploeg van trainer Mario Koswal officieel naar de hoofdklasse promoveert en de eerste klasse B achter zich laat.

Maar de winst op SJC kwam niet zomaar tot stand. In een tumultueus duel met drie rode kaarten was het uiteindelijk FC Boshuizen dat aan het langste eind trok: 3-1. En dat was verdiend, vond Boshuizen-aanvaller Nelson Monteiro. ,,Al in de zesde minuut kregen wij een rode kaart. Bart-Jan Neuteboom zette een sliding in van achter en dat werd door de scheidsrechter als zeer gevaarlijk beoordeeld, waardoor hij er met rood af moest. Dan loop je eigenlijk al achter de feiten aan, maar ik vond niet dat we minder waren dan SJC. Zij hadden toen de kans om ons pijn te doen, maar dat hebben ze nagelaten.”

300112 Boshuizen SJC 1Uiteindelijk kwam ook SJC met tien man te staan. ,,Hun rechteraanvaller (Mike Koenders, red.) kreeg na een half uur spelen ook een rode kaart voor een sliding van achter”, vervolgt Monteiro. ,,Toen stonden we dus weer met evenveel man op het veld en werd duidelijk dat wij de betere ploeg waren. Rafik El Ousrouti maakte uit een goed uitgespeelde aanval in de tweede helft de 1-0. Even later kwamen zij op gelijke hoogte, maar uiteindelijk wonnen wij dus door doelpunten van Giovano Godeken en Roberto Escudero uit een penalty. In de slotfase kreeg onze keeper nog rood. Ook vielen er veel gele kaarten, terwijl het niet eens een harde wedstrijd was. Het was een zeer terechte overwinning, wij hadden het meeste balbezit.”

Over het kampioenschap wil Monteiro in eerste instantie nog niet veel kwijt. Geconfronteerd met het puntverlies van VELO reageert hij echter als volgt: ,,Serieus? Als wij geen kampioen worden, hebben we dat aan onszelf te wijten. Onze trainer zegt altijd dat de enige concurrent voor Boshuizen wijzelf zijn. Of je me mag feliciteren met het kampioenschap? Haha, laten we maar niet negatief doen. Ja, feliciteer me maar met het kampioenschap.”

Eerder werd al aangekaart dat het probleem van de Leidenaren is dat ze een tegenstander te snel onderschatten. Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen Papendrecht op het programma en moet Boshuizen dus op zijn hoede zijn, want die ploeg staat laatste met 31 punten minder dan Boshuizen. ,,Iedereen moet scherp zijn”, doceert Monteiro. ,,Juist de teams die onderaan staan zijn getergd om van Boshuizen te winnen. We moeten er keihard bovenop knallen, want ieder team wil de eerste zijn om ons sinds lange tijd weer op een nederlaag te trakteren.”

FC Boshuizen- SJC 3-1 (0-0). 47. El Ousrouti 1-0, 63. Walter 1-1, 68. Godeken 2-1, 76. Escudero 3-1 (pen). Rode kaarten:  Neuteboom (7), Koenders (34), Vink (87).

FC Boshuizen: Vink, Mandil, Abdela, Neuteboom, Maksimovas, Boukidous, Godeken, Rodrigues, El Ousrouti, Escudero, Monteiro.

SJC: Jansen, Hamdi, J. van Gijlswijk, Walter, Van der Hoeven, Wouters, Koenders, Hoogeveen, Versteden, Verhoek, Weijers.

300112 Boshuizen SJC 3