Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCVan Engel (FC Boshuizen) : ,, We hadden het echt heel erg...

Van Engel (FC Boshuizen) : ,, We hadden het echt heel erg moeilijk.’’

-

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- FC Boshuizen heeft de 45 minuten die nog open stonden tegen de amateurs van ADO Den Haag prima overleefd. Beide teams maakten in de resterende helft nog een goal, waardoor er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord stond. Eenvoudig was het niet, zo oordeelde rechterspits John van Engel (foto)). ,, We hadden het heel erg moeilijk.’’

Drie weken geleden ontmoetten de twee teams elkaar ook al op South Park. Door hevige regenval duurde de wedstrijd toen echter slechts één helft. Dit weekend stond de tweede helft op het programma. Die begon Boshuizen met een comfortabele 2-0 voorsprong, dankzij goals van Firat Koc en Adem Dogan. Destijds zat Boshuizen in een moeilijke fase, maar de laatste weken gaat het de Leidenaren voor de wind. Als Boshuizen er tegen ADO in slaagde om de voorsprong vast te houden, kon de ploeg van trainer Mario Koswal voor de derde week op rij drie punten bijschrijven en zouden de bovenste plekken weer in zicht komen. Dat zou geen onmogelijke opgave moeten zijn, gezien de op een na laatste plaats waar tegenstander ADO zich bevindt.

Toch bleek al snel dat Boshuizen een lastige middag tegemoet zou gaan, iets wat Van Engel al had verwacht. ,, Het is altijd moeizaam om één helft uit te moeten spelen als je 2-0 voor staat. Je weet dat het zwaar gaat worden. Zij hebben niks te verliezen en gaan vol op de aanval. Nu hadden ze ook nog eens de harde wind mee.’’

Johnny NoslinEn zo geschiedde het ook. Het stormde zondagmiddag in Leiden en daar maakten de bezoekers uit Den Haag dankbaar gebruik van. Met zeer opportunistisch spel zochten ze de kortste weg naar het doel van keeper Jeffrey Loozen. ,, Het was onze taak om de wedstrijd uit te spelen, maar dat was heel moeilijk met die wind tegen. Bij elk balverlies zochten zij meteen zonder rond te spelen de aanval en die ballen schoten elke keer hard door. Het werd echt een bikkelwedstrijd. Maar als wij de derde zouden maken, zou het over zijn. Helaas maakten zij eerder de 2-1.’’

Die 2-1 kwam niet totaal uit de lucht vallen. ADO was al enkele malen eerder dicht bij een doelpunt en raakte al een keer de lat. Na de aansluitingstreffer bleven ze aandringen, maar gelukkig voor Boshuizen zorgde middenvelder Shaban M’Famme Ramadhani voor de bevrijdende 3-1. Daarmee gooide hij de wedstrijd op slot en zorgde hij ervoor dat ADO definitief puntloos weer huiswaarts keerde.

Na een moeilijke fase lijkt Boshuizen de weg naar boven weer gevonden te hebben. Van Engel heeft er wel een verklaring voor. ,, Ik denk dat we toch meer een team zijn geworden. We hadden aan het begin ook al de individuele kwaliteiten om wedstrijden te beslissen, maar waren nog niet echt een team. We schreeuwen ook minder tegen elkaar als er iets fout gaat. Maar we hebben ook veel goede spelers. Iedereen moet zich bewijzen, ik moet zelf ook elke week goed blijven spelen en trainen om erin te blijven staan. Elke positie is wel dubbel bezet.’’

Volgende week volgt er een grote test als koploper VOC naar Boshuizen komt. Een serieuze kans om te bewijzen dat de ploeg echt in de top van de eerste klasse hoort.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Heijgen, Van As, Koc, El Ousrouti, Marengo, Said, Dogan, Van Engel (Swedo), M’Famme.