Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCZwaar gemankeerd FC Boshuizen toch naar winst

Zwaar gemankeerd FC Boshuizen toch naar winst

-

TS-FCBOSHUIZENDen Haag- Benieuwd was trainer Marion Koswal, voorafgaand aan het duel tegen het Haagse H.V.V., hoe zijn selectie de korte winterstop was doorgekomen, maar vooral hoe zijn equipe de hectische wedstrijd tegen stadsgenoot U.V.S. verteerd had waar Boshuizen drie schorsingen aan overhield.

Na afloop was Koswal uiterst tevreden met de 3-2 overwinning, zeker gezien de vele mutaties die de club momenteel kent. Zes basisspelers ontbraken in de elf van Koswal door schorsingen en blessures, waaronder de veelbesproken Garry Mendes Rodrigues, die licht geblesseerd op de bank begon.

De ellende is voor de blauwgelen alleen maar groter geworden doordat 3 spelers geblesseerd het veld moesten verlaten na deze pittige wedstrijd. Twee spelers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.
De overwinning op laagvlieger H.V.V., bespeler van de accommodatie de ‘Diepput’, was verdiend en drukte de Hagenaars nog dieper in de put.

Boshuizen stelde al snel orde op zaken nadat in de 4e minuut de H.V.V.-keeper nog kon redden op een harde uithaal, was het in dezelfde minuut wel raak door een prima actie van junior Veeris, die beheerst de 1-0 binnenschoot. Drie minuten later zette Nelson Monteiro zijn directe tegenstander met een schaar op het verkeerde been. Zijn voorzet werd ongelukkig gemist, maar de toon was gezet. De thuisclub moest het vooral van hard werken hebben en beging de fout door de bal te ‘brengen’, wat regelmatig balverlies tot gevolg had waarbij Boshuizen in de omschakeling steeds gevaarlijker kon worden.

Toch kreeg H.V.V. door zijn strijdlust wel degelijk kansen. Een niet te missen kans ontstond uit een hoekschop waarbij de bal op zo’n 3 meter van doelman Marco Vink hopeloos werd gemist. ,,En dat is nu precies waar het bij de thuisclub aan schort”, aldus de teleurgestelde trainer Hans Bal. ,,We hadden zeker één punt verdiend”.
De trainer refereerde aan de laatste fase van de wedstrijd, waarin de thuisclub tegen de 9 van Boshuizen de bovenliggende partij was. De toeschouwers ( slechts 100 man) konden de handen niet op elkaar krijgen over het spel wat ze voorgeschoteld kregen. De harde wind over de lengteas van het veld was hier mede de oorzaak van.

De fraaie 0-2 van Mehmet Güngör na een steekbal tussen 2 verdedigers was een logisch gevolg van “strijd tegen voetbal”, aldus een oplettende toeschouwer. Na de thee startten de Hagenaars furieus met de wind in de rug . Een aantal vrije trappen leverde gevaarlijke situaties voor het doel van Marco Vink op. Door de druk van de thuisclub ontstonden er prima countermogelijkheden waarbij in de 60e minuut een schot net buiten de verkeerde kant van de paal ging.

Vanaf dat moment begon het blessureleed bij Boshuizen. In de 60e minuut raakte Roberto Escudero geblesseerd en werd vervangen door Fahid Mandil. Voordat Garry Mendes Rodrigues, ingevallen voor Ilkay Yonyul, de grasmat betrad, had Giovano Godeken de wedstrijd op slot kunnen gooien. Zijn harde pegel ketste af tegen de paal. Rodrigues, koud in het veld, had wat Godeken had nagelaten, goed kunnen maken, maar faalde alleen voor de keeper door naast te schieten.

In de 72e minuut werd junior Veeris vervangen door Oktay Gezici. Hiermede waren de wissels opgesoupeerd. Enkele minuten later moesten de geelblauwen verder met 10 man nadat Nelson Monteiro geblesseerd het veld moest verlaten.
De thuisclub zette de eindspurt in en hadden daarmee succes in de 83e minuut. Boshuizen kreeg in die fase steeds meer ruimte om zijn benauwde voorsprong uit te bouwen, maar de voorwaartsen misten meermalen de scherpte om de trekker over te halen. Toen tot overmaat van ramp ook nog eens Mehmet Güngör geblesseerd  het veld moest verlaten, was het elftal gereduceerd tot een negental. Desondanks besliste Arash Mousavi in de blessuretijd de wedstrijd. De 2-3, ver in blessuretijd, was nog slechts voor de statistieken.

Koswal was na afloop niet tevreden over het optreden van de leidsman. ,,Bijna alle gele kaarten kwamen bij ons terecht, terwijl wij in deze pittige wedstrijd het slachtoffer waren.”
Tegelijkertijd legde de trainer de vinger op de zere plek door te stellen dat zijn formatie de wedstrijd niet eerder ‘koud’ had gemaakt.  Over Rodrigues wilde de trainer nog wel kwijt dat de smaakmaker vertrekt, maar dat zijn opvolger(s) klaar staat/staan . Op de vraag wat de grootste concurrent is zegt hij nuchter: ,,Boshuizen zelf.”
Dat de oefenmeester zijn wisselbeleid bespreekbaar maakt is te prijzen. ,,Mijn wisselspelers maken deel uit van het elftal, dus laat ik ze spelen. Dat we met 9 man eindigden was pure pech, maar ik ben trots op deze groep.”

Opstelling FC Boshuizen: Vink, Yonyul (Rodrigues), Abdala, Neuteboom, Amondo, Mousavi, Güngör, Veeris, Escudero (Mandil), Monteiro, Godeken.