FC Rijnvogels had een stapper naderbij kunnen maken richting de verliezende koploper, Smitshoek, maar verloor geheel onnodig zelf van de nummer twee. Alexandria’66 trok met 3-2 aan het langste eind. Emiel Buntsma baalde verschrikkelijk van de nederlaag, maar maakt zich geen zorgen over een goede afloop van de strijd om de tweede periodetitel.

Waarom zijn jullie puntloos huiswaarts gekeerd?

,,Simpelweg omdat we de kansen niet hebben benut, zoveel voor als na de rust. Wij hadden veruit het meeste balbezit en waren doorlopend gevaarlijker. Alexandria’66 heeft zich naar de overwinning gecounterd.”

Vertel eens hoe het wedstrijd verloop was.

,,Wij kwamen snel op achterstand, maar wisten de boel al snel recht te trekken door een goal van Mitchell (Beijersbergen, red.). Daarna kregen we de nodige kansen, maar die bal wilde er niet in. Even na rust hebben we ze eigenlijk zoek gespeeld, maar ook in die fase wisten we die goal maar niet te maken. Ja, ik heb zelf ook een kans gehad. Mo Moudou en een tegenstander hadden een duel op het middenveld, waarbij de scheidsrechter een overtreding zag. Hij floot echter pas nadat ik, diep gestuurd en vanaf de achterlijn had gescoord. Vervolgens kregen wij de vrije trap. Dat was dus een zeer omstreden beslissing in ons nadeel.
In de tweede helft hadden we er zomaar vier moeten maken, maar helaas vielen ze aan de andere kant. De goal van Eef (Schoneveld, red.) op aangeven van Stefan (Schaafsma, red.) ten spijt.”

Jullie hadden prima zaken kunnen doen en dat wordt nu weer lastiger.

,,Waar, maar het gat naar Smitshoek blijft dezelfde. Uiteraard is onze eerste insteek om de tweede periodetitel te pakken. We hebben het wat dat betreft nog steeds in eigen hand en dus is er niks veranderd. We moeten nu dan maar afrekenen met Breukelen en DSO. Naar de algemene stand moeten we niet kijken. Het zit nog allemaal dicht bij elkaar in de buurt. De focus van FC Rijnvogels is gericht op de korte termijn.

Kan je ondertussen stellen dat jouw overgang van Woubrugge naar Rijnvogels een juiste is geweest?

,,Het is mij 100% meegevallen. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin. Het is een fantastische groep. Omdat ik nog geen rijbewijs heb, werd mij telkens aangeboden om mij op te halen. Er wordt hier geen onderscheid gemaakt. Ik ben 1 van de groep, ook al kom ik van een club die lager speelt. Ik moet ook zeggen dat dit ook aan jezelf ligt. Je moet je niet te klein voelen. En zo hebben ze mij ook niet benaderd. Rijnvogels zou ik aan iedereen aanraden. Het is een grote club, maar toch met een dorpsgevoel, waarbij iedereen belangrijk is. Van het G-team tot de D-tig en van de dames tot het eerste elftal.”

Ondertussen heb je je ook in de basis gespeeld. Blijvend?

,,Wat mij betreft wel uiteraard. Ik speelde al aardig wat duels in de basis en ik ben tot nu toe ook wel tevreden. En die geluiden vang ik ook op vanuit de club en van de trainer. Marchel den Haan is een goeie trainer, die erg goed in de groep ligt. Ik werk heel fijn met hem. Het blijft natuurlijk knokken om te blijven staan. Het is in elk geval sneller gegaan dan men had verwacht. De concurrentie? Marciano Weidum heeft zich ook weer aangesloten en dat is natuurlijk geen beroerde aanvaller. Carl (Krayenoord, red.) doet het ook goed. Zo lang wij 4-3-3- spelen, moet de trainer een keuze maken. Michael Miranda is voorin een speler die, wanneer hij het op zijn heupen heeft, niet te stoppen is. En verder moet je natuurlijk altijd afwachten wie er geblesseerd of geschorst zijn, Nu kreeg Mitchell een rode kaart, dus dat kan weer een voordeel zijn voor iemand die nu niet speelt. Op dit moment zou ik in elk geval niet weten waarom ik niet zou starten volgende week.”

Volg je Woubrugge nog wel?

,,Ik ben nu met FC Rijnvogels bezig. Wel heb ik nog dagelijks contact met Harrie van der Weijden, leider bij Woubrugge. Met zijn zoon ben ik bevriend en daardoor hoor ik nog wel het nodige. Er staat een streep onder, maar ik check wel altijd wat ze hebben gedaan op zaterdag. Helaas draaien ze niet echt geweldig.”

Ook is er nog een podcast met Marchel den Haan, met dank aan RTV Katwijk.

Interview


{saudioplayer}http://k004.kiwi6.com/hotlink/4y36h5qzr8/lav_denhaan210112.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner