ts rijnvogelsHet wordt binnen de club niet geheel ten onrechte de avond van het jaar genoemd. Het was de avond van het jaar! Mocht vorig jaar -ongeveer de zelfde tijd – dezelfde golflengte- de teller na de jaarveiling op een kleine € 45.000,- zijn blijven steken, nu schoot deze weer door tot een (bijna) ongekende hoogte.

 

Vorig jaar was het een lichte tegenvaller die aan de economische crisis en de mindere opkomst werd toegedicht. Op de 16e november dezes jaar werden beide factoren van een lichte min naar een dikke plus omgeturnd. De economische crisis leek voor even aan De Kooltuin te zijn voorbij gegaan en de opkomst was stukken beter en zorgde voor een geweldige, gezellige sfeer. Inderdaad de avond van het jaar waar op de vroege zaterdagochtend voorzitter Niek Jan van Kesteren den volke de heugelijke kondt kon doen dat het geweldige bedrag van bijna € 53,000,- door veilingmeester Piet van Dijk aan elkaar was gerateld. Hij wist weer menig kontzak te plunderen. Topsport van deze man die vier uur ononderbroken in een nimmer versagend tempo zijn stem door de kantine liet galmen.

 

De dank aan de organisatie, de gulle gevers en de vaak méér dan royale kopers was groot. Terecht. Er zijn heel wat inspanningen geleverd om tot dit prachtige resultaat te komen. Mede dankzij een aantal topkavels waarvan de opbrengst de handen op elkaar bracht. Maar ook voor de wat smallere beurs viel er heel veel voor een populair prijsje te bemachtigen. Enkele toppers: Voor drieduizend harde eurootjes naar Estland-Nederland, zelfde vliegtuig, zelfde hotel als de Oranjemannen. Tripje Londen naar Arsenal versus West Bromwich Albion met alles d´rop en d´ran, En ook met een prijskaartje, goed voor drie rooie ruggen. Een ballonvaart met vooraf een etentje. Als het luchtvaartuig met vijf personen met volle maag dan ook maar op wil stijgen en voor de somma van 2500 euro het luchtruim wil kiezen. Het zijn enkele van de toppers.

 

Maar ook een dineetje met uiteraard een fruitig wijnarrangement erbij mag voor een slordige vierhonderd euro niet te zwaar op de maag vallen. De stemming op de wijnbeurs was wisselend zoals deze op het Damrak ook nog wel eens nukken vertoont. Het edele vocht was echter goed voor een opbrengst waarvan menig slijter rode oortjes zou krijgen. Van de opbrengst van deze schitterende avond kreeg de hoeder der schatkist in ieder geval wel rooie oortjes! De avond van het jaar met een prachtige opbrengst die de hele club ten goede komt.

 

Piet van Kampen, FC Rijnvogels