ts rijnvogelsVerliezen van een topklasser is bepaald geen schande. Bovendien als de tegenstander FC Lisse, af en toe een maatje te groot bleek in het oefenduel van afgelopen dinsdag (1-2). Uit het  nuttige oefenpotje kan het trainerstrio Hein van Heek met zijn rechterhanden Marchel den Haan en Huig Hoek de nodige lering trekken. Wie spelen zich in de kijker om aan het begin van het seizoen in de basiself te mogen starten?

Wellicht dat aanstaande zaterdag de contouren van de beoogde formatie langzamerhand zichtbaar zullen worden. Dirk Varkevisser, nog steeds geblesseerd zal nog langs de lijn toe moeten kijken hoe zijn vervangers het tegen de Haagse zondag hoofdklasser Quick er vanaf zullen brengen. Want één der oudste verenigingen uit de Residentie komt op bezoek en dan gaat het om iets meer dan een testcase alleen. Het is de eerste wedstrijd in de poule voor de districtsbeker. De druk op de ketel om te presteren zal dan enkele atmosferen hoger liggen alhoewel volgens de weerprofeten het klimaat het komende weekend niet ideaal is om een potje te voetballen. De zeldzaam in ons landje tot grote hoogte rijzende temperaturen doen meer naar luieren op het strand neigen dan zwetend in de zon achter de bal aan te rennen. Het zijn bespiegelingen afgaande op hetgeen de weerdeskundigen ons in het vooruitzicht stellen.

Tegen de mannen uit het Bollendorp was het andere koek dan afgelopen zaterdag tegen CSW. Wisten de Lissenaren in het eerste halfuur het net achter doelman Robbert van der Post (nog) niet te vinden, na een overtreding van Joery Zandbergen was het wel raak. Uit de terecht gegeven vrije trap krulde Mo Messoud vanaf randje zestien de bal fraai en onhoudbaar voor de Vogeldoelman in de bovenhoek. De rood-witten kropen hierna uit hun schulp en verschenen enkele malen dreigend voor doelman Stan Berrevoets die een vrije trap van Niels Hogewoning in zijn grijpgrage handen zag belanden en vervolgens zijn defensieve maten enkele gevaarlijke situaties in de kiem smoorden. Maar op de 1-1 van Yuri van Es bleef hij het antwoord schuldig. Een afgemeten voorzet van Joey Zandbergen werd door de ijverige Thomas Dijk voor het hok geknikt waarop het vervolgens voor van Es simpel was om binnen te tikken.

Na de pauze een aanzienlijk sterker FC Lisse. De 1-2 hing in de zomeravondlucht en na een fraaie actie vanaf links viel deze. Opgezet door Guus van den Heuvel rondde Danny van den Berg deze via de binnenkant van de paal uitstekend af, 1-2. Geen schijn van kans voor van der Post. Ondanks de suprematie van de Lissenaren kreeg de thuisclub ook enkele fraaie mogelijkheden op de gelijkmaker. Carl Krayenoord lobte rakelings over en Thomas Dijk vuurde voorlangs. Het was aan de lat en het attente optreden van Robbert van der Post te danken, dat de score tot ‘slechts’ 1-2 beperkt bleef. Op de valreep was een inzet van Bas Mourits te zacht om de zaken alsnog in balans te brengen.

Aanstaande zaterdag FC Rijnvogels-Quick, aanvang 14.30 uur. Stilaan op naar het echte werk!

Piet van Kampen, FC Rijnvogels