ts rijnvogelsFC Rijnvogels wist de laatste wedstrijd van het seizoen niet te winnen van ‘s-Gravenzande (1-3), maar voor de aanhangers was dat geen beletsel om toch rustig te gaan slapen. Na het verplichte nummer op de slotdag volgt nu de nacompetitie en op de Kooltuin gaat het al weken nergens anders meer over.

Ook bij Carl Krayenoord moet alles wijken voor de nacompetitie. FC Rijnvogels moet er nu staan en de aanvaller heeft er een goed gevoel bij dat het dit keer wel gaat lukken voor de Katwijkse formatie.

,,Op zich moeten we niets, maar het zou zeker wel kunnen en daar gaan we vol voor. We hebben nu de kans om de nachtmerrie van een eerder avontuur te doen vergeten. Destijds stond de club met anderhalf been in de hoofdklasse, maar ging het toch nog fout. We willen niets liever dan opklimmen naar het op-een-na-hoogste amateurniveau. Het zou voor iedereen en zeker ook voor mij fantastisch zijn om volgend jaar tegen Quick Boys te kunnen spelen. Daar heb ik gespeeld en nu zijn we dichtbij om elkaar te gaan treffen.”

Krayenoord speelde eerder in het achtste van Quick Boys en kwam via een oud-trainer terecht bij Rijnvogels. Dat was aanvankelijk in het tweede, maar de spits kreeg zijn kans bij het eerste en werd dit seizoen een vaste waarde.

,,Onder Frenk van der Kleij kreeg ik mijn kans en die heb ik gegrepen. Ik ben steeds fitter geworden en ik kreeg meer en meer het idee dat ik belangrijk kon zijn voor het team. Het vertrouwen nam over en weer toe. Nee, ik had het niet verwacht. Des te leuker is het, want nu ben ik opeens de topscorer van de Vogels. Het kan soms raar lopen in de voetballerij.”

Krayenoord speelde naar eigen zeggen twintig duels in de basis, scoorde zaterdag het enige doelpunt en is van plan om ook in de nacompetitie van zich te doen laten spreken.

,,Voor ons gaat het al weken nergens meer om, maar je moet wel scherp en fit blijven want je weet dat je er meteen moet staan straks. Ik wist niet waar VVGZ vandaan komt trouwens. Nu heb ik gehoord dat de ploeg uit Zwijndrecht komt. Alle focus gaat nu naar die wedstrijd en dan moeten we het begin juni gaan afmaken. We hebben echt een enorme dosis aan kwaliteit met dit team. We kennen dan ook geen angst voor de komende tegenstanders. En ik ben van mening dat we zeker moeten kunnen winnen van een andere eersteklasser. Daarnaast zijn we op Eef Schoneveld na, hij zit een schorsing uit, op oorlogssterkte. De sfeer is top, de laatste maanden zelfs enkel maar beter geworden. Rijnvogels heeft na een moeizame start een ommezwaai gemaakt van 180 graden.”

Vanzelfsprekend is het seizoen pas helemaal geslaagd als jullie als winnaar uit de bus rollen. Of zie je dat anders?

,,Nee, dat is waar. Persoonlijk mag ik al wel heel tevreden zijn als je ziet waar ik vandaan kom. Ik heb dus veel mogen spelen, heb mijn doelpuntjes gemaakt en o ja, ik maakte ook nog eens de winnende in de beker tegen Quick Boys. Eh tja, dat doe ik graag ook volgend jaar tegen ze in de competitie.”