dinsdag, april 16, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsDen Haan: ,,Met vertrouwen richting 7 april"

Den Haan: ,,Met vertrouwen richting 7 april”

-

artikel image Rijnvogels 2FC Rijnvogels liep zo ongeveer vijfentachtig minuten achter de feiten aan tegen de hoogstwaarschijnlijk aanstaande kampioen Smitshoek. Na een defensieve fout kwam de Katwijkse formatie snel op achterstand, waarna Smitshoek op zakelijk en degelijk wijze de drie punten mee nam naar Barendrecht.

Rijnvogels miste Stefan Schaafsma en Mo Moudou vanwege een schorsing, terwijl Carl Krayenoord dit keer op de bank mocht plaatsnemen. De aanvaller verving na de rust Emiel Buntsma, die weinig kon uitrichten als de nummer tien. Zowel Michael Miranda als Mitchel Beijersbergen werden niet vaak gevonden en als dat al het geval was, had dit tweetal alle moeite om eens een tegenstander in de luren te leggen. Dit ondanks het feit dat de twee backs niet het beste koppel vormde bij de bezoekers.

Na de 0-1, niet ver na de aftrap, werd het strijdplan van Smitshoek ras duidelijk. Leunen, geen bovenmatige inspanningen en af en toe eens een speldenprik uitdelen. Trainer Marchel den Haan was niet ondersteboven van de verrichtingen van de nu torenhoge titelfavoriet (concurrent Alexandria’66 ging onderuit, red.).

,,Nee, ik kan mij niet voorstellen dat de toeschouwers op het puntje van de stoel hebben gezeten. Ik kan ook niet zeggen dat wij minder waren en voor de rust vond ik ons eigenlijk zelfs beter. Enkel kregen zij het doelpunt in de schoot geworpen en daardoor vonden zij het wel best en lieten ons komen. Degelijkheid troef.”

Rijnvogels kreeg voor rust inderdaad twee prima kansen, maar de 1-1 bleef uit. Het spelbeeld bleef daardoor ongewijzigd, waarna Den Haan besloot in de rust te wisselen. Met het inbrengen van Krayenoord kwam Rijnvogels tot een offensiefje en een enorme kans voor Yuri van Es. De nul van de gastheren kwam echter niet van het scorebord, waardoor Rijnvogels wat meer risico moest gaan nemen.

,,Dan zie je ook wel dat dit een goeie ploeg is en in de omschakeling werden ze vaker gevaarlijk en werd het langzamerhand duidelijk dat we dit niet meer vlot konden trekken. Smitshoek speelt met vier man achterin en met daarvoor twee controlerende middenvelders. Vaak moesten we het afleggen in een 5 tegen 3 situatie. Normaliter is het 0-0 wanneer wij onszelf niet in de voet hadden geschoten en dan hadden we een andere wedstrijd kunnen zien. Dat was zeker het geval geweest, wanneer wij op voorsprong waren gekomen. Maar goed, dat was nu eenmaal niet zo. Hun blok achterin is heilig en daar kwamen we niet doorheen. Tel daarbij op dat we de buitenspelers te weinig in het spel hebben betrokken en dan is het eigenlijk een optelsom waarom we nu verloren hebben.”

Rijnvogels zakte naar de vierde plaats en heeft ’s-Gravenzande, RCL en GHC in de nek. ,,Ja, onze doelstelling lijkt me duidelijk. Smitshoek zal kampioen worden en dat is denk ik ook wel terecht. Wij richten ons nu volledig op 7 april. We komen van ver en een periodetitel zou geweldig zijn en dus, dat mag nu wel duidelijk zijn,  het hoogst haalbare voor ons.
Op basis van vandaag heb ik veel vertrouwen in de toekomst. We hadden niet hoeven verliezen van de kampioen en dat zegt momenteel iets over FC Rijnvogels.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read