header interview vd weekDoordeweeks werkt hij bij de beveiliging van de gevangenis in Haarlem. Daar staat hij zijn mannetje en op zaterdag is dat niet anders. Wanneer je als linksbuiten een bezoek moet brengen aan de Kooltuin kun je wel eens een hele lastige middag tegemoet gaan. Na blessureleed is Dirk Varkevisser weer terug in de hoofdmacht van FC Rijnvogels en daar worden de Katwijkers niet minder van. Toch werd er recent tweemaal verloren en heeft de ploeg van Hein van Heek weer volop concurrentie voor de eerste plaats.

Met Varkevisser keek onze redactie terug naar het verloren duel met GHC, de komende tegenstander en werd gesproken over zijn fitheid.

 

Sinds kort speel je weer. De voorbereiding van het seizoen moest je aan je voorbij laten gaan. Hoe hangt de vlag erbij?

 

,,Aan het einde van het vorige seizoen kampte ik met een knieblessure. In de zomer heb ik een operatie moeten ondergaan en het herstel daarvan ging vrij traag. Ik had kraakbeenschade en dat betekende dat ik na de ingreep eerst veel moest rusten. Daarna was de opdracht om weer kracht op te doen en dat traject werd steeds intensiever. In de eerste fase kwam er geen bal aan te pas en het was al eind september voordat ik weer aan het voetballen mocht ruiken. Eerst wat invalbeurten bij het tweede en daarna tweemaal basis. Dat ging goed en vervolgens moest ik wachten op mijn kans in het eerste en die kwam gelukkig ook.”

 

FC Rijnvogels draaide prima in de fase dat jij bezig was aan je herstel en dus was de vraag of je jezelf nog wel kon terugknokken, ondanks het feit dat je een uitstekend seizoen achter de rug had. Heb je in de rats gezeten?

 

Dirk actie,,Ik dacht inderdaad weldegelijk dat het problematisch zou worden. Het elftal won veel en makkelijk en het stond gewoon goed. Ik kon niet anders dan fit worden en afwachten. Uiteindelijk werd ik weer fit en dan hoop je dat je weer nodig bent. Dan komen er blessures en moet je je kans grijpen. Nu sta ik al weer weken in de basis en kan ik dus stellen dat ik terug van weggeweest ben.”

 

Misschien speelde wel mee dat je vorig seizoen een van de meest constante spelers was.

 

,,Dat kan maar zo. Feit blijft dat Rijnvogels veel verdedigers heeft lopen en daardoor geldt nu dat je bij mindere beurten dus buiten de boot kan vallen. Er zijn geen garanties, maar ik voel daar zeker geen druk van. Het maakt iedereen scherp en daar wordt een elftal beter van.”

 

Je werkt in het gevangeniswezen en bent dus wel wat gewend. Is het daardoor zo dat je beter kunt omgaan met tegenslagen?

 

,,Ik ben niet iemand die snel bij de pakken neerzit. Helaas heb ik voor deze blessure al meer problemen met de knie gehad, maar ik kan me dan wel terug knokken. Dat is ook mijn belangrijkste doel nu. Fit zijn en fit blijven. Ik verg veel van mezelf. Dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met mijn doen en laten in het dagelijks leven.”

 

Eerst was daar de thuisnederlaag tegen Spijkenisse. Onnodig verlies. Nu ging GHC er met de punten van tussen. Als je terugkijkt op afgelopen zaterdag, tot welke conclusie kom je dan?

 

,,Wij hebben ons niveau niet gehaald. Het was de bedoeling om snel druk te zetten en scherp te beginnen, maar het was juist GHC dat zo voor de dag kwam. Voor we het wisten was het 0-1. In de eerste helft liep het niet bij ons. Na rust waren wij wel beter, maar na de 1-1 kregen we een lullige goal tegen en dat brak ons op. GHC is eens stugge tegenstander. Ze waren gevaarlijk via de counter. Dit moeten we nu achter ons laten. Maandagavond hebben we er over gesproken en we moeten vooral lering trekken uit deze voor ons teleurstellende wedstrijd.”

 

Met een periodetitel op zak is het verwachtingspatroon aanzienlijk. Nu het even minder gaat, kan de druk wel eens toenemen. Hoe zie jij dat?

 

,,Het valt reuze mee met die druk. Ik heb daar in elk geval geen last van en de andere spelers ook niet. Zoiets wordt meer gevoeld bij een trainer, denk ik. Iedereen weet dat we graag willen promoveren. Dat is geen geheim. Vorig seizoen waren we er heel dichtbij maar lukte het niet en ik wil dat niet nog eens mee gaan maken. De weg is echter lang en een aantal ploegen ontlopen elkaar weinig. Wanneer je de eerste periodetitel pakt, moet je altijd afwachten hoe een ploeg daar verder mee omspringt. Op zich was een nederlaag tegen Spijkenisse en GHC niet nodig geweest.”

 

Enig idee waarom het dan toch fout ging?

 

,,Ik heb de nodige wedstrijden kunnen toekijken en in die fase kregen we heel veel kansen en vlogen ze er ook makkelijk in. In deze verloren wedstrijden was dat niet het geval en het voetbalt nu eenmaal makkelijker wanneer je scoort. Wanneer wij de eerste goal maken, kunnen we een wedstrijd naar onze hand zetten. Dat voornemen hebben we dus zeker ook zaterdag als we op bezoek gaan bij ‘s- Gravenzande. Vorig seizoen heb ik enkel meegespeeld in het uitduel daar. Een redelijke ploeg wel destijds en nu zijn ze waarschijnlijk sterker geworden gezien de stand. We moeten de draad weer oppakken. Het is geen ramp wanneer we verliezen, maar dan komen we dus wel op achterstand. En dan weet je ook niet wat het met de ploeg doet.”

 

Tenslotte: ben je weer helemaal fit voor een seizoen basis?

 

,,Conditioneel ziet het er al veel beter uit, maar het moet nog wel verbeteren. Ook de knie wordt steeds sterker en ik ben fit genoeg om te knallen. Ik wil onafgebroken spelen en we gaan ervoor om volgend seizoen wel tegen Quick Boys te spelen. Dat had uiteindelijk dit seizoen al het geval kunnen zijn.”