HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsFC Rijnvogels moeizaam voorbij hekkensluiter

FC Rijnvogels moeizaam voorbij hekkensluiter

-

artikel image Rijnvogels 2,,Het was heel lastig om focus te leggen op Leonidas na het feest vorig weekend, maar we hebben drie punten en we zijn definitief veilig’’, zo sprak Wesley van Wijk, verdediger/middenvelder van de Rijnvogels, enigszins opgelucht. De wedstrijd leek tegen het einde af te stevenen op een gelijkspel, maar via een klutsbal was het invaller Marciano Weidum die de bal tegen de touwen werkte, waardoor de drie punten alsnog op de Kooltuin bleven.

Vanaf het begin maakte de ploeg van Marchel den Haan het spel en creëerden het ook de beste kansen. In de 20e minuut gebeurde er echter iets vreemds: een-op het eerste gezicht-correcte tackle van Orlando Ouwehand binnen het zestienmetergebied werd beoordeeld als een overtreding: penalty. De Rotterdammers maakten vervolgens dankbaar gebruik van de uitgelezen kans: 0-1. Nauwelijks twee minuten later maakte Ouwehand zijn ‘fout’ goed door een dieptepass te verzenden op Michael Miranda, waarna de bal er op een aparte manier in ging. Via de keeper caramboleerde het leer via het lichaam van Miranda het doel in. Nog voor rust maakte Miranda na een voorzet van Van Wijk 2-1.

Van Wijk: ,,Dat gaf ons echt vertrouwen; we gingen lekker de rust in. We kwamen vervolgens ook goed uit de kleedkamers. Veel kansen werden er gecreëerd. Dus halverwege de tweede helft moest Leonidas wat ondernemen. Ze gooiden er een extra spits bij om ons meer onder druk te zetten en dat lukte, want nota bene een invaller scoorde de gelijkmaker. Daarna was er bij ons een stukje gelatenheid dat we met een punt ook wel tevreden waren, maar toen scoorde Marciano in de 89e minuut nog de winnende.’’

Kortom, het was een lastige pot voor de Rijnvogels, maar uiteindelijk wel een verdiende overwinning. Van Wijk: ,, We hadden de beste kansen en het betere spel, al was het voetbal af en toe niet om aan te zien. De wedstrijd was alleen lastig, vanwege de feestelijke bezigheden van vorige week. We zijn vorige week zaterdag eerst feest gaan vieren op de club. Ik geloof dat de laatste speler pas om half 9 het terrein verliet. Daarna zijn we met z’n allen gaan eten en Noordwijk onveilig gaan maken.’’

3 Rijnvogels Spijkenisse 021011Volgende week komt Vitesse Delft over de vloer in Katwijk. Eerder dit seizoen ging de zege naar de Rijnvogels (1-2). Van Wijk: ,, Het zal een lastige pot worden. Die jongens spelen nog voor de derde periode. We moeten het aanstaande zaterdag wel doen zonder Stefan Schaafsma, Eef Schoneveld, Mark Parlevliet en Orlando Ouwehand wegens de gele kaart die ze kregen tegen Leonidas. Dus dat zijn er een hele hoop, maar we gaan er alles aan doen om te winnen. De druk is nu een beetje van de ketel.’’

Trainer den Haan wilde niet teveel woorden kwijt aan het duel, maar was toch andermaal best in zijn nopjes. ,,Op jaarbasis speel je vier tot zes slechte wedstrijden en dit was er zo één. Wanneer je dan ook geen punten ophaalt, is het een hele nare middag. Schade hebben we nu dus niet opgelopen en daarmee moeten we niet al te lang stil staan bij het niveau van de wedstrijd. Binnen een week boeken we twee successen en we kunnen nu de komende weken gaan benutten om ons in gereedheid te brengen voor het toetje.”
Er was ook nog goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Eerder dan verwacht sloot rechtsback Dirk Varkevisser zich weer aan en ook Jeffrey Sam Sin lijkt op tijd fit om de finale van het seizoen te gaan meemaken.

Opstelling: M. Zwaan, O.Ouwehand, E, Schoneveld (24. D. Varkevisser), S.Schaafsma, W.v.Wijk, M. Parlevliet, M. Beijersbergen (53. J. Sam Sin), S.v.d.Horst, C. Krayenoord, E. Buntsma (83. M.Weidum), M.Miranda.