nabeschouwing167x60Joey Zandbergen is een van de spelers die hetzelfde traject volgde als zijn trainer Hein van Heek. Het tenue van Voorschoten’97 werd ingeruild voor het tricot van FC Rijnvogels. Afgelopen zaterdag wonnen de Katwijkers met 3-1 van CSW en Zandbergen speelde pakweg zeventig minuten.

Drie weken voor de competitie maar eens gevraagd hoe Zandbergen ervoor staat bij zijn nieuwe club. Wat zijn de verwachtingen, hoe waren de eerste weken en voor welke positie gaat de Rijnsburger?

De resultaten tot nu toe zijn bemoedigend, maar het duel met CSW was ondanks de winst niet al te best.

,,Als je eigenlijk wilt zeggen dat het er niet uitzag, ga ik grotendeels met je mee. Het was erg onrustig en dat kregen we er niet uit. Nu moet ik wel zeggen dat het kunstgrasveld waarop we speelden ook erg stroef was, waardoor goed voetbal ook lastig was. Ik denk echter dat het vooral niet goed was, vanwege de vele wissels. Maar goed, dat heb je in de eerste weken nu eenmaal. Na dinsdag zullen de afvallers bekend worden gemaakt en dan wordt de groep dus kleiner en valt er beter te werken.”

Het ziet er niet naar uit dat jij tot die afvallers behoort, maar wel is de vraag voor welke positie jij gaat binnen FC Rijnvogels.

,,Het heeft mijn hoogste prioriteit om mezelf eerst in de basis te spelen. Ik speel bij voorkeur centraal achterin en voor die plaats ga ik ook. Rechtsback kan ik ook spelen, maar dat is niet mijn eerste keus.”

Vorig seizoen speelden Eef Schoneveld en Stefan Schaafsma vaak als blok achterin. Stevige concurrentie dus.

,,Daar zit ik niet zo mee. Ik moet zorgen dat ik beter ben en dat de trainer voor mij kiest. Ik kom zelf uit e hoofdklasse, dus ook zij zullen voor hun plek moeten knokken. Ik denk wel dat ik hier meer concurrentie heb dan vorig seizoen bij Voorschoten’97, maar dat geeft tevens aan waar de mogelijkheden liggen bij deze club.”

Voor de rechtsbackpositie krijg je eventueel te maken met Dirk Varkevisser, die vorig seizoen prima voor de dag kwam.

,,Dat heb ik gehoord, ja. Enkel is Dirk nog tijden geblesseerd, wat jammer is voor hem en de groep. In elk geval heeft de trainer straks de nodige keus. “

Was de overgang naar het Katwijkse een lastige?

,,Nee hoor. Het komt goed als Rijnsburgers en Katwijkers elkaar ontmoeten. Van deze groep kende ik de meeste spelers al. Of van Voorschoten of ik heb met of tegen gasten gespeeld bij Rijnsburgse Boys. Zo waren er zat wedstrijden tegen Katwijk en Quick Boys, dus ik stap hier niet in het onbekende. En verder is de opvang hier geweldig. Er staat niet alleen een leuke groep, maar er lopen ook leuke mensen omheen.”

Wat zijn jouw ambities hier?

,,Daar draai ik niet om heen. Ik ben hier gekomen om kampioen te worden. Niks geen periode, kampioen worden. Dat geldt ook voor de andere spelers die van Voorschoten zijn gekomen. Zij hebben ook allemaal de titel voor ogen. Er wordt hier verder niet over gesproken, maar dat maakt mij niet uit. Men is wat huiverig in dat opzicht, want het is er telkens net niet van gekomen. Dus het wordt tijd dat het wel lukt. Ik vind dat, wanneer het realistisch is, je altijd moet gaan voor het hoogst haalbare. We gaan het allemaal zien.”

Succes dit seizoen en we gaan je volgen.