artikel image Rijnvogels 1FC Rijnvogels is aan het negende seizoen bezig in de eerste klasse. De fusieclub kwam al drie keer tot een derde plaats in de eindrangschikking en vier keer werd een periodetitel veroverd, met het spelen van nacompetitie tot gevolg. Nog niet eerder stonden de roodwitten op de eerste plaats. Nu wel, al zegt dat uiteraard nog heel weinig over de positie na 26 duels. Dat DSVP onder de Katwijkers zal eindigen is wel een zekerheidje. Zaterdag werd het 5-0 en de equipe van Hein van Heek liet na om de Pijnackers langer op de pijnbank te laten bivakkeren.

 

Spits Carl Krayenoord zat er niet zo mee dat de teller op vijf was blijven staan. De altijd zwoegende puntspeler scoorde drie keer en liet zich nadrukkelijk gelden in de ongelijke strijd.

 

,,Ik stond al even droog en dan is het voor elke speler heerlijk om dat net weer eens te laten bollen. Tja, en dan meteen drie keer. Ik kan me de tijd niet meer heugen dat me dat voor het laatst gelukt is. Vorig seizoen lukte het me om drie keer twee goals te maken, maar nu ging er dus nog eentje meer in.”

Dat hij tot aan zaterdag nog niet had gescoord, deerde Krayenoord van geen kant. ,,We scoorden toch wel en het maakt op zich niet uit wie ze erin schopt. Vooral Mitchel (Beijersbergen, red.) was op schot in de laatste wedstrijden. Als spits moet je je ook op andere manieren laten zien. Kaatsen, bal vast houden en blijven knokken. Ook als het even tegen zit. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de voorbereiding niet top was. Naar mijn idee speelde ik te geforceerd, ik wilde teveel. Ik kon er dan ook vrede mee hebben dat Bas (Mourits, red.) de voorkeur kreeg in de punt. Voor hem is het jammer dat hij geblesseerd raakte. Hij heeft een MRI-scan achter de rug en dat is nog even afwachten. In elk geval hebben we dus mogelijkheden genoeg in de voorste linie en wil ik nu het vertrouwen winnen van de trainer. Deze groep heeft absoluut meer mogeljkheden dan vorig seizoen. We zijn zeker sterker geworden en bij wissels worden we er niet minder op.”

DSVP was in de voorbije speelronde niet het grootste obstakel en dat besef heeft de man van de echte hattrick ook. ,,We hadden in de beker al tegen ze gespeeld en toen waren ze ons niet meegevallen. Toch moet je dan juist waken voor onderschatting. We knalden er vanaf de eerste minuut in en hebben de tegenstander ook niet meer losgelaten. Dan weet je ook dat als er snel een doelpunt valt, dat zij ook moeten. Dat scenario kwam uit en daardoor speelden we een relatief relaxte wedstrijd. Wij willen altijd domineren op ons eigen complex en tegen DSVP is dat op zeker gelukt.”

Met tien uit vier duels doet Rijnvogels het dus uitstekend en wordt er in elk geval niet weer achter de muziek aangelopen. ,,Precies, want dat brak ons op vorig seizoen. Het duurde maanden voordat we in de dubbele cijfers kwamen. Dat neemt niet weg dat we ons nu niet gek moeten laten maken. Natuurlijk willen we een nederlaag zo lang mogelijk uitstellen en dat betekent dus dat we elke week volle bak moeten spelen. Ploegen als Gravenzande en Delta Sport hebben ook nog niet verloren en van enkele andere clubs verwacht ik ook dat ze mee gaan concurreren voor de bovenste plaatsen. GHC en RCL vallen me erg tegen tot nu toe. Die clubs deden het vorig seizoen heel goed, maar ze zitten volgens mij met een gebrek aan scorend vermogen. Nee, ik ben nog niet gebeld (haha).”