nabeschouwing167x60Martijn Zwaans meespelen was eind vorige week nog niet duidelijk, want de doelman van FC Rijnvogels leek een hersenschudding te hebben opgelopen op de training na een bal in zijn gelaat. Uiteindelijk viel de schade gelukkig mee en Zwaan kon keepen in Zwijndrecht tegen VVGZ (zie verslag) en dat was maar goed ook.

De Katwijkse formatie bleef in balans met VVGZ en heeft een stap gezet richting hoofdklasse. Met de doelman blikten we terug op alle gebeurtenissen uit de eerste confrontatie in de nacompetitie.

Afgaande op het verslag en andere geluiden stak jij lekker in je vel zaterdag. Vertel eens.

,,Ja, daar is niets aan gelogen. Het ging lekker en ik kon mij onderscheiden. Voor een keeper natuurlijk altijd een heerlijk gevoel.”

Hoe zat het met de spanning vooraf bij jou en ben jouw teamgenoten?

,,Ik heb wel wat spanning terug gezien bij wat spelers. Laat ik zeggen dat het gezonde spanning was. Zelf had ik er eerlijk gezegd niet zo’n last van. Dat heeft met ervaring te maken. En als je als doelman lekker start groei je ook verder in de wedstrijd.”

Wat is jouw mening over de tegenstander?

,,Wij hadden hiervan moeten winnen, dus dat valt wat tegen. Dat neemt niet weg dat we volop in leven zijn, dus het is niet zo dat ik daarover teleurgesteld ben. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we hen tien keer waren tegengekomen in dezelfde klasse dat we tien keer zouden hebben gewonnen. Nu lag er meer druk op en kwam het er bij ons niet helemaal uit. Het is jammer dat we de kansen niet hebben benut. We zijn twee keer alleen op de keeper afgegaan en daarnaast konden we nog wat keren gevaarlijk worden. VVGZ heeft in elk geval zeker geen indruk op mij gemaakt.”

In de reguliere speeltijd keerde je een penalty en in de strafschoppenserie na afloop was je ook nadrukkelijk aanwezig met twee reddingen. Een penaltykiller dus?

,,Omdat ik in de wedstrijd kon groeien, heb je ook meer kans om een strafschop te stoppen. Dit zijn wel wedstrijden die je aan mij kunt overlaten. Mijn gevoel heeft me drie keer niet in de steek gelaten bij die elfmetertrappen die ik stopte.”

Het einde nadert, met wellicht een geweldige ontknoping. Daarna gaat er een streep onder jouw dienstverband bij Rijnvogels. Eerder gaf je te kennen daar niet zo blij mee te zijn.

,,De manier waarop dat is gegaan, vond ik niet prettig. Dat is echter geweest. Ik wil er alles aan doen om met deze club naar de hoofdklasse te gaan. Dat zou een afscheid zijn in stil en wie wil dat niet. Met sommige mensen botert het niet zo, maar ik heb geen wrok. Dit is een verdomd leuke club met veel warmte. Op 2 juni wil ik om half vijf met een biertje in mijn handen staan. Genietend van de zon en van een feest en met kippenvel. Niks meer, niks minder. Ik zal zeker nog contact blijven houden met tal van mensen van deze club.”

Ga je volgende week kijken naar het duel van jullie twee concurrenten (VVGZ en Achilles Veen)?

,,Nee. Ik blijf thuis. Dat is voor mijn een dagje vrij en lekker thuis zijn. Ik hoor het wel van anderen. Ik heb het volste vertrouwen in FC Rijnvogels. We zullen er staan en gaan het doen, ongeacht de tegenstander.”