ts rijnvogelsZeven minuten voor rust bracht hij FC Rijnvogels op 2-0 tegen Breukelen, waardoor een vrijwel zeker winstpartij in de maak was. De driepunter kwam ook en zelfs met een grote uitslag: 6-1. Michael Miranda genoot dagen na de zege na en de overtuiging waarmee de opponent kansloos werd gelaten smaakt voor de snelle buitenspeler naar meer.

Miranda miste wat wedstrijden door knieproblemen, maar die problemen zijn verleden tijd. Afgelopen zaterdag ging de ex-speler van onder meer Voorschoten’97 er toch vanuit niet te spelen.

6 Rijnvogels Spijkenisse 021011,,Ik was tegen Alexandria’66 ook al grieperig en de voorbije week heb ik twee trainingen gemist. Gelukkig werd ik toch opgesteld in de basis. Dat viel me niet tegen.”

Rijnvogels is na een prima reeks gestegen op de ladder en de tweede periodetitel ligt voor het grijpen. Hoe verklaar jij het dat de ploeg nu wel draait en in de eerste maanden van het seizoen niet?

,,Het liep inderdaad niet lekker. Op een zeker moment heeft de groep aangegeven dat het beter zou zijn om op een andere manier door te gaan. Dat betekende wel dat na het vertrek van Frenk dat we het moesten gaan laten zien, want anders hadden we een fors probleem gehad. Het is vanaf dat moment gaan lopen en het vertrouwen is gegroeid. We vechten nu voor elkaar en voor Marchel. De nieuwe trainer is duidelijk en recht voor zijn raap. Hij wijst ons ook op onze fouten en daar heb je wat aan. Dat geeft een speler reden om te werken aan zwakke punten.”

Welke boodschap heb jij meegekregen?

,,Mijn achilleshiel zijn de looplijnen. Ik ben daar op gewezen en dat betekent dat ik niet enkel van buiten naar binnen moet trekken, maar ook dat ik juist de andere weg moet kiezen. En soms moet ik veel meer de richting van het doel nemen. Ik vind dat de trainer daar gelijk in heeft. En ook moet mijn meeverdedigen beter, maar dat was geen nieuws. Ik werk daar hard aan, in het belang van het team.”

Rijnvogels had de nodige blessures, maar stilaan is bijna iedereen weer aan boord. Ook Marciano Weidum is weer terug en dus is de concurrentie groot.

,,Dat is prima. Iedereen zal scherp moeten blijven. Ik gun Emiel (Buntsma, red.) een basisplaats in elk geval. Hij moet nog een hoop leren, maar hij heeft zich prima ontwikkeld. Het feit dat hij in een wedstrijd vier keer scoorde, geeft aan welke mogelijkheden die jongen heeft.”

Heeft Rijnvogels nog kansen op de titel? Negen punten is overbrugbaar.

,,Daar zijn we niet mee bezig. De enige focus is nu de stand van de tweede periode. Die kunnen we pakken. Van daaruit kijken we wel verder.”

Volgend jaar weer in het shirt van Rijnvogels?

,,Dat weet ik echt nog niet. Ik moet nog in gesprek met de club, dat zal binnenkort wel gebeuren. Het is een mooie club en ik ben hier niet voor niets teruggekeerd.”

Is het voor jouw besluit nog van belang of Rijnvogels promoveert naar de hoofdklasse?

,,Dat zou prachtig zijn, maar nee dat is voor mij niet van invloed. Ik geloof er in elk geval in dat de club, of dat nu met of zonder mij is, de stap gaat maken.”

Hein van Heek komt naar Katwijk. Maakt dat voor jou uit, gezien het feit dat je al eerder met hem te maken had?

,,Toen ik hoorde wie de kandidaten waren, was mijn keuze snel gemaakt. Van Heek is een uitstekende trainer. Hij heeft mij veel geleerd en heeft veel kijk op het spelletje. Daarnaast is het een gedreven, maar ook grappige vent. Een pluspunt in mijn overweging, dat wel in elk geval.”

Interview met trainer FC Rijnvogels

{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/py6s6pa1mh/lav_denhaan280112_1.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner