ts rijnvogelsNiet voor het eerst pakte FC Rijnvogels weer eens een periodetitel in de eerste klasse. Het was al de vijfde in de laatste zeven seizoenen. Nimmer wonnen de Kooltuinbewoners het eerste seizoensprijsje, maar nu was het wel raak ondanks de 1-3 nederlaag op eigen veld tegen Spijkenisse. Mitchel Beijersbergen pikte weer zijn doelpunt mee, hoewel dat dus dit keer voor het eerst dit seizoen geen punten opleverde.

 

Vanwege een beter doelsaldo dan Delta Sport stond de eerste prijs van het seizoen al min of meer vast. De drie punten voorsprong werden wel ongedaan gemaakt, maar het feest in Katwijk vond evenwel gewoon doorgang.

 

Mitchel BeijersbergenDoelpuntenmaker Beijersbergen: ,,Dat wel, maar het was toch wel meer ingetogen. We hadden een gat kunnen slaan met nummer drie ’s-Gravenzande, want die verloren ook verrassend. Jammer, dat het geen groter feest kon worden. We hebben wel lekker zitten chinezen op de club, want het is en blijft wel een prijs. De eerste reeks van het seizoen is gewoon prima te noemen.”

 

Beijersbergen, die al op acht treffers staat na even zoveel wedstrijden, wist wel hoe de nederlaag tot stand was gekomen. ,,Heel simpel, door persoonlijke fouten. Eigenlijk speelden we best weer goed voetbal, maar na de rust gingen we vanuit het niets een paar keer de fout in en daardoor hebben we Spijkenisse aan de overwinning geholpen. Ik kan nu niet zeggen dat zij mij zijn mee gevallen, hoewel ze waarschijnlijk wel bovenin gaan meedraaien. Goed beschouwd hebben ze verder nauwelijks kansen gehad. Vooral bij de eerste goal was ik stomverbaasd. Een onnodige strafschop tegen, terwijl er nog tal van spelers stonden om hen op te vangen. Dan een verkeerde terugspeelbal en toen was het opeens heel lastig voor ons om nog terug te komen in de wedstrijd.”

 

Beijersbergen die aan een sterk seizoen bezig is, was bepaald niet tevreden over zijn eigen spel dit keer. ,,Nee, ik heb wel eens beter gespeeld. Onze achter-en voorhoede trouwens ook. En toch blijf ik zeggen dat we deze pot hadden gewonnen wanneer we niet zo kinderlijk in de fout waren gegaan.”

 

De Katwijkse ploeg raakt volgens trainer Hein van Heek niet in de stress na dit slippertje en daar lijkt ook geen reden voor, want er is al een schifting gemaakt tussen de bovenste en onderste helft. Beijersbergen blijft ook rustig. ,,Dit moet een incident zijn. Er komen nu belangrijke potjes aan. ‘s- Gravenzande zit daarbij en die kunnen we dus op afstand zetten. Eerst nu Geinoord. Ik weet zeker dat we er weer staan zaterdag.”