woensdag, april 24, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews Rijnvogels,,Nee, ik heb nog niet over de hoofdklasse gesproken"

,,Nee, ik heb nog niet over de hoofdklasse gesproken”

-

artikel image Rijnvogels 1Doordat de verdedigers van FC Rijnvogels zich de laatste tijd nog wel eens te buiten gingen en de zoveelste gele kaart voorgehouden werd, mocht Mark Parlevliet vorige week al starten in de basis. Afgelopen zaterdag wees de trainer hem wederom aan en zo mocht de jongeling het beslissende duel om de tweede periodetitel mee beleven en daarna nog lang heugen.

Rijnvogels won met 1-0, met de hakken over de sloot. Dat wel. Het geluk was er bij Parlevliet geen moment minder om.
,,Het was een moeizame wedstrijd van onze kant, maar des te beter dat het zo is afgelopen. De drank smaakte me zo na afloop nog veel beter.”

Parlevliet werd dit keer niet ingezet als verdediger, maar de voormalige speler van het tweede kreeg een andere rol toebedeeld.
,,Ik speelde op de ‘10’ en kreeg als taak mee om hun nummer tien uit te schakelen. Ik vind zo’n rol eigenlijk wel lekker om invulling aan te geven en het pakte ook goed uit.”

Het duel was bepaald niet groots te noemen, maar er stond dan ook nogal wat op het spel. Bij een nederlaag van de Katwijkse formatie zou er toch nadrukkelijk nog beneden moeten worden gekeken en zou de tweede periodetitel aan de neus voorbij gaan. Die angst was heus wel aanwezig en daarmee zou het seizoen op zeker zonder franje eindigen.

,,Klopt helemaal. Het was een zenuwenslopend duel met veel lange ballen. Gelukkig voetbalden we in de tweede helft wel beter en de 1-0 werkte wel als een bevrijding. Enkel moesten we daarna door een rode kaart van Yuri van Es door met tien man. Zij hebben geen gebruik kunnen maken van de man-meer-situatie en we bleven eigenlijk wel soepeltjes overeind. Misschien ook wel omdat we al meerdere duels met tien man moesten uitspelen. We wennen eraan (haha).”

Het feest kon losbarsten, hoewel Rijnvogels vanzelfsprekend nog niets concreets in handen heeft.
,,Dat is waar, maar je moet ergens beginnen. Binnen de club was alles uit de kast gehaald en gelukkig hebben wij gehoor gegeven aan de gebeden. De supportersvereniging van ons is echt top. Het was beregezellig. Ook hadden we er een voordeel aan dat Quick Boys en Katwijk niet speelden. Daardoor was extra veel publiek en deze prijs werd ons hoorbaar wel gegund. De ontlading was groot, heel erg leuk om mee te maken.”

Parlevliet gaf aan wel gezonde spanning te kennen, maar hij hield de zenuwen zeker in bedwang. Het werd nog laat in Katwijk, maar gek genoeg heeft de 26-jarige speler niet gesproken over de hoofdklasse. ,,Na wat tijd in het spelershome, waar het echt heel erg druk was, zijn we nog de kantine ingedoken en daarna is de groep in Noordwijk naar een Chinees restaurant gegaan. Vervolgens haakte onze trainer tevreden af en zijn er nog diverse spelers gaan stappen in Katwijk. Ja, ik ook. Maar nee, ik heb in zijn geheel nog niet gesproken over de hoofdklasse. Laten we eerst nog maar wat punten pakken om definitief veilig te zijn. Hoeveel punten we nog nodig hebben, weet ik niet. Maar na dit succes zijn we er nog niet. Zodra dat wel het geval is, gaan we ons richten op de verlenging van de competitie.”

Rijnvogels won in de tweede periode zeven van de negen duels. Delta Sport, Leonidas, Vitesse Delft, ’s-Gravenzande, Breukelen, DSO en BVCB moesten eraan geloven. GHC snoepte een punt weg op de Kooltuin, terwijl enkel Alexandria’66 de serie negatief wist te verstoren.

Sinds de fusie van de club is deze periodetitel de vierde in de historie, maar van een overgang naar de hoofdklasse kwam het nog niet. Niet in de laatste plaats door onder meer Germain Akkermans en Giovanni Franken, die RVVH enkele jaren terug alsnog langs FC Rijnvogels schoten, terwijl de Katwijkse ploeg de handtekening al bijna had gezet onder de hoofdklasse.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read