vrijdag, maart 29, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsRobbert Susan wacht nieuw Katwijks avontuur

Robbert Susan wacht nieuw Katwijks avontuur

-

interview167x60Robbert Susan stond aan de basis van het eerste Katwijkse doelpunt tegen HHC Hardenberg afgelopen zaterdag. De snelle Donny van Oijen werd de diepte ingestuurd en Jeffrey Jongeneelen vormde het slotstuk van een prima aanval. Zo waren er wel meer van Katwijkse zijde en de ploeg van Cees Bruinink domineerde lange tijd bij HHC. In de slotfase gingen alsnog de billen tegen elkaar.

Susan startte voor de vierde keer in de basis, dit keer omdat Jordy Zuidam aan de kant bleef met een knieblessure. De ex-middenvelder van Voorschoten’97 en de toekomstige aanwinst van FC Rijnvogels is al een tijdje aan het bewijzen het niveau van de topklasse aan te kunnen. Zo ook tegen Hardenberg.

,,Ik ben in het seizoen gegroeid en heb, toen ik eenmaal fit was,  telkens bij de hoofdmacht gezeten. Helaas heb ik de eerste voorbereiding gemist en daardoor heb ik een inhaalslag moeten maken. Dat had ik van tevoren ook aangegeven, want mijn vakantie stond al gepland. Eerst moest ik spelen in het tweede, maar geleidelijk aan ben ik doorgeschoven. Het was enorm wennen qua baltempo en handelingssnelheid, maar mede dankzij de staf en medespelers kreeg ik meer en meer vertrouwen. Een tik op mijn kont vind ik wat dat betreft op zijn tijd wel prettig. Vorige week zaterdag belde Pim Langeveld mij ’s morgens op met de mededeling dat ik zou spelen en dat ik vertrouwen moest hebben. Dat vind ik echt top. Ook jongens als Quincy van Ommeren, Martin van Eeuwijk, Elroy Lammers en Michiel van Dam peppen mij vaak op. Dit is sowieso een fantastische groep.”

Voor de winterstop kreeg Susan een basisplaats tegen Barendrecht en Excelsior’20. ,,In de winterstop heb ik vervolgens prima oefenpotten gespeeld, maar ik had de pech dat ik een enkelblessure opliep in die periode met sneeuw. Zo heb ik de topper met Rijnsburgse Boys aan mij voorbij moeten laten gaan. Tegen SVZW was ik vervolgens ziek. Nu ben ik topfit en hoop ik nog zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.”

Al met al had Susan al graag meer speelminuten gemaakt, maar Bruinink maakte andere keuzes. ,,Soms had ik wel het idee dat ik in zou vallen of er dichterbij zou zitten, maar de trainer besliste anders. Zo werkt dat nu eenmaal. Nu krijg ik daadwerkelijk mijn kansen en die moet ik ook grijpen.”
Bruinink gaf na afloop in het oosten van het land aan tevreden te zijn over de ontwikkeling van de 24-jarige speler die voor Voorschoten’97 bij UVS en UDO speelde. Susan is blij met de waardering, maar gaat Katwijk wel verlaten.

,,Ik heb het echt gigantisch naar mijn zin bij Katwijk. Er staat een geweldige spelersgroep, een supportersschare om trots op te zijn en het zijn fijne mensen in en rondom de club. Maar ik wil spelen en plezier hebben op het veld. Ik heb nog nooit van mijn leven op de reservebank gezeten en daar heb ik toch wel moeite mee gehad. Ivo Rottiné, een echte topper, komt er ook nog eens bij op het middenveld volgend seizoen. Ik loop zeker niet weg voor concurrentie, maar ik moet ook reëel zijn. Ik wil elke week knallen en laten zien wat ik kan. Dat wil niet zeggen dat ik de topklasse definitief vaarwel zeg. Het zou zo maar kunnen dat ik nog terugkom bij deze fantastische club.”

Susan wil met een voldaan gevoel vertrekken en ziet nog steeds titelmogelijkheden voor Katwijk, alvorens herenigd te worden met Hein van Heek bij FC Rijnvogels. ,,Dit is een competitie waarin je elke week er moet staan. Zo hebben wij het twee keer laten afweten tegen Barendrecht bijvoorbeeld en ondanks dat we oppermachtig waren tegen Hardenberg verliezen we bijna alsnog twee punten. Onze concurrenten spelen ook nog tegen elkaar en wij ontmoeten Genemuiden, GVVV en Spakenburg nog. Het kan dus nog wel, hoewel we waarschijnlijk alles zullen moeten winnen. Het zou voor mij een vertrek betekenen met nóg meer glans.”

Volgend seizoen speelt Susan dus op de Kooltuin. De komst van Hein van Heek heeft daar zeker ook mee te maken. ,,Omdat ik graag elke week wil spelen, kreeg ik steeds meer twijfels wat te doen. Nog een jaar regelmatig ‘banken’ zag ik eerlijk gezegd niet zitten. Ik had al veel contact met Fabian Schouten en Van Heek. Schouten heeft gespeeld bij Rijnvogels en heeft mij al het nodige kunnen vertellen. Ik had eerst wel mijn bedenkingen, want je gaat wel van de topklasse naar de eerste klasse. Anderzijds heb ik begrepen dat er volgend seizoen een prima groep staat en daarnaast zou het ook nog zo kunnen zijn dat ze nu de nacompetitie halen. Wie weet is Rijnvogels straks een hoofdklasser. In elk geval moet het een hele warme club zijn en dat past bij mij. Ik ben een jongen van de gezelligheid en duik na afloop nu eenmaal graag de kantine in. Dat speelt ook allemaal een rol en dus speel ik volgend seizoen weer graag onder Van Heek. Ik geef nu les aan een dochter van hem en heb al een prima band vanaf Voorschoten met hem.”

Tot die tijd wil Susan er alles aan doen om te spelen en met Katwijk op het ereschavot te komen. De middenvelder heeft een titel nog niet uit het hoofd gezet.

Bron: een deel van het interview was al te lezen in het Leidsch Dagblad van 20 maart j.l.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read