ts rijnvogelsBij FC Rijnvogels lijkt weinig meer fout te kunnen gaan. Onlangs werden de nodige versterkingen al aangekondigd en ook op het veld gaat het de ploeg van Marchel den Haan voor de wind. Op een periodetitel moeten de Katwijkers nog even wachten, maar dat er weer naar boven kan worden gekeken, is een winst op zich.

In de lastige uitwedstrijd bij Spijkenisse zegevierde Rijnvogels met de minimale score van 0-1. Rijnvogel-verdediger Dirk Varkevisser vertelt: ,,Een gelijkspel was meer terecht geweest gezien het wedstrijdbeeld. Het was van onze kant zeker niet overtuigend. We kwamen een aantal keer heel goed weg, dus wat betreft de kansenverhouding was een remise meer op zijn plaats geweest. In de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld, de bal kwam zelden in de zestien. In de tweede helft waren wij het eerste kwartier wel beter.”

Het was dan ook in die fase dat de 0-1 viel door Emiel Buntsma. Even later mocht de spits van Spijkenisse (Onno Doeland, red.) met zijn tweede gele kaart inrukken na een vermeende schwalbe. Toch kregen de Rijnvogels het toen nog erg lastig: ,,We werden door hen nog naar achteren gedrukt en zo kwamen we tegen tien man nog zwaar onder de druk te staan”, zegt Varkevisser. ,,We moesten zelfs nog een bal van de lijn halen, dus we kwamen goed weg. We hebben geluk gehad.”

Door deze overwinning bezet de Rijnvogels nu een knappe derde plaats, iets wat na de slechte start van de competitie weinigen nog hadden verwacht. Ook is de tweede periodetitel binnen handbereik. Varkevisser: ,,Pas in april spelen we de laatste wedstrijd voor de tweede periode tegen BVCB. We staan nu samen met Smitshoek bovenaan, maar wij hebben vier doelpunten meer. Dus als we winnen van BVCB mogen we hoogstwaarschijnlijk in de nacompetitie gaan meedoen. Het kampioenschap wordt lastig, want Smitshoek staat negen punten voor. Als we van hen kunnen winnen volgende week is er nog wel iets mogelijk.”

Varkevisser benadrukt dat de periode op dit moment het belangrijkst is: ,,We moeten onze punten blijven pakken en het goede gevoel vasthouden tot aan de wedstrijd tegen BVCB. Of promotie gewenst is? Absoluut, dat is wel wat de club wil. Op dit moment hebben we het als selectie niet breed, maar met de versterkingen van komend seizoen denk ik dat we in de hoofdklasse zeker kunnen meedraaien in de middenmoot.”

Note red: In de loop van de dag volgt ook nog een podcast, met dank aan RTV Katwijk, waarin trainer den Haan ook nog even terugblikt op de belangrijke zege in Spijkenisse.