ts rijnvogelsOverwinningen komen op allerlei manieren en in verschillende gradaties tot stand. Op de zoetst denkbare wijze schreef FC Rijnvogels zaterdag een driepunter bij. Verdediger Eef Schoneveld had dan ook weinig moeite om de gewonnen topper bij ‘s-Gravezande (2-3) duiding te geven. ,,Deze wedstrijd had misschien geen winnaar verdiend. Maar daar hebben wij maling aan. Dit zijn de mooiste overwinningen.”

 

Schoneveld (foto) baseerde zich op het karakter dat Rijnvogels getoond had. De Kooltuinbewoners richtten zich na een zwakke eerste helft op en maakten een 2-1 achterstand ongedaan. ,,De eerste helft hadden wij het moeilijk en waren zij beter”, vertelt de oud- Quick Boyzer. ,,In de rust hebben we elkaar op ons flikker gegeven en duidelijk gemaakt dat we toch echt een stapje erbij moesten doen. De tweede helft hebben we ons compleet leeg gelopen. We wonnen de tweede ballen op het middenveld en waren beter.”

 

Het was niet voor het eerst dat Rijnvogels in de tweede helft opgelopen schade moest repareren. Schoneveld heeft er geen verklaring voor dat zijn ploeg doorgaans laat op stoom raakt. ,,Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat niemand van ons de wedstrijd ingaat met de intentie om hem te verliezen. Wel merk ik dat alle ploegen extra scherp zijn op Rijnvogels. Ze willen allemaal graag van ons winnen. Het zou dus met scherpte te maken kunnen hebben. Gelukkig hebben we het de tweede helft nog om kunnen draaien.”

 

Carl Krayenoord tekende met een subtiel hakballetje voor de gelijkmaker. De winnende goal was bijzondere in meerdere opzichten. Niet alleen was de treffer van grote schoonheid, het succesje kwam de door blessures geteisterde Niels Hogewoning ook van harte toe. ,,Persoonlijk vond ik die mooier dan de 2-2”, vertelt Schoneveld. ,,Hij stond twee minuten koud in het veld, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot hem vanaf een meter of twee buiten het strafschopgebied in de kruising. Mooi voor Niels, omdat hij net terugkomt van een blessure.”

 

Eef SchoneveldDe overwinning kwam voor Rijnvogels als gelegen. Na de nederlaag tegen GHC had de ploeg van Hein van Heek iets recht te zetten. Bovendien werd directe concurrent ‘s-Gravenzande nu op drie punten achterstand gezet. ,,Ik wil niet zeggen dat we bij verlies afgehaakt waren in de titelstrijd, maar het zijn wel drie hele belangrijke punten. De laatste wedstrijd hadden we natuurlijk verloren en een aantal weken eerder tegen Spijkenisse ook al. Dit is heel goed voor het teambelang.”

 

,,Ik speel nu voor het derde seizoen bij Rijnvogels”, vervolgt Schoneveld. ,,De voorgaande jaren waren er eilandjes en groepjesvorming. Nu hebben we één grote groep. Bij Quick Boys heb ik ook een tijdje zo’n teamspirit gehad. Voor mij is dat toch de basis om te presteren. Je kunt een goede techniek hebben, maar in je eentje red je het niet. We hebben een leuke groep, die dingen van elkaar aanneemt, en een goede trainer. Ik heb het perfect naar mijn zin.”

 

Schoneveld zou graag met Rijnvogels nog een stapje hogerop gaan. ,,Dit team heeft de potentie om in de Hoofdklasse te spelen. Sander van der Horst, Peter Messemaker en ik hebben daar met Quick Boys al gespeeld, evenals een aantal jongens met Voorschoten. Eindig je als eerste in de competitie, dan verdien je het om naar de Hoofdklasse te gaan. Dan moet je daarna maar kijken of je erin kan blijven. Ik denk niet dat Rijnvogels meteen om de prijzen zal spelen.” Filosoferen over promotie is echter nog niet aan de orde, vindt Schoneveld, hoewel Rijnvogels bovenaan staat. ,,De competitie is nog lang. Tot de winterstop moeten we zoveel mogelijk punten pakken. Later worden de prijzen pas verdeeld.”