voorbeschouwing167x60Het is even wennen, FC Rijnvogels staat bovenaan in de eerste klasse B. Afgelopen weekend werd concurrent Deltasport (2-4) een kopje kleiner gemaakt. Met nul verliespartijen en een indrukwekkend doelsaldo vraagt iedereen zich af hoe lang het Katwijkse sprookje gaat duren. Als het aan speler Wesley van Wijk ligt, blijft het huidige ritme nog lang gehandhaafd. ‘Ja, het was afgelopen zaterdag supergezellig op de terugreis van Vlaardingen naar Katwijk’, aldus de vleugelverdediger.

 

Een documentaire maken over de voorbije vijf jaar op sportpark de Kooltuin. Het zou ongetwijfeld interessant filmmateriaal opleveren. De Katwijkse vereniging kijkt terug op een aantal roerige jaren waarin het een komen en gaan was van spelers, waar tot tweemaal toe promotie op een haar na werd gemist en waar trainers hun leven niet altijd zeker waren. Het is al lang geen geheim meer dat FC Rijnvogels hunkert naar de hoofdklasse doch het zag deze wens vaak al in de winterstop verdampen. Dit seizoen lijkt er een nieuw tijdperk aangebroken. De selectie werd doorgelicht en louter aangevuld met spelers uit de regio. Bovendien werd Hein van Heek als nieuwe kapitein aangesteld. De Leiderdorper moet de hongerige Katwijkse club het laatste duwtje naar de hoofdklasse geven. Volgens speler Wesley van Wijk, bezig aan zijn vierde seizoen, heerst er een andere sfeer rond en in selectie: ‘In vergelijking met andere jaren hebben we nu een hechte groep. Iedereen is bereid voor elkaar te werken. Voorheen hadden we nog wel eens last van groepjesvorming. Omdat het overgrote deel van de spelers uit de regio komt en elkaar kent acteren we echt als een team. Daardoor win je nu ook veel wedstrijden terwijl we in vorige seizoenen bij een achterstand het niet altijd konden opbrengen terug te knokken’.

 

Wesley van WijkWinnen is in de voetballerij het beste medicijn. Punten geven rust, plezier en brengen een vereniging in beweging. Succes binnen de lijnen zorgt voor nieuw elan buiten de lijnen. Met het oog op het bijna 10-jarig bestaan van de fusieclub zou promotie naar de hoofdklasse een prachtig geschenk zijn. Op een kwart van de competitie zien de vooruitzichten er rooskleurig uit. Ook in Vlaardingen konden bij de supporters de mondhoekjes weer omhoog. Op het veld van buurman Victoria’04 – bij opponent Deltasport werd het hoofdveld gerenoveerd – liet FC Rijnvogels zien wie er thans de baas is in de eerste klasse B. Na een snelle voorsprong en een sterke eerste helft brachten de Katwijkers zichzelf in de tweede periode in de problemen. ‘We hebben voldoende mogelijkheden gehad om de tegenstander stil te krijgen. Af en toe sloeg ook bij mij de twijfel toe of we de 2-3 voorsprong konden vasthouden. Na de bevrijdende 2-4 door Carl Kraayenoord was de wedstrijd gespeeld’. Door de zege bestijgt FC Rijnvogels nu de troon. FC ‘s Gravenzande, Deltasport en Spijkenisse volgen op gepaste afstand. Komend weekend komt Nootdorp op visite in de Katwijkse ArenA. ‘Voor ons dit altijd een lastige tegenstander. Wat mij betreft moeten we met z’n allen de mouwen opstropen en door hard te werken naar een hoger niveau komen’.

 

Nee, vooral niet teveel met de borst vooruit gaan lopen. Periodetitel? Misschien, zou leuk zijn. Kampioenschap? Schei alsjeblieft uit. Het zijn woorden die zomaar uit de mond van trainer Hein van Heek zouden kunnen komen. Bij FC Rijnvogels liever geen voetbalhysterie. De vereniging is wijs genoeg om te beseffen dat de competitie nog lang duurt.

 

Eerst lekker genieten van hoe de situatie er nu voor staat. ‘De huidige ranglijst is te mooi voor woorden. Ik loop al wat jaartjes mee maar dit heb ik nog niet meegemaakt. Ja, er kan dit seizoen iets moois ontstaan’, aldus een blije Van Wijk.

 

Het duel tussen FC Rijnvogels en Nootdorp begint om 14:30 uur. Via FM 106.8 (ether), 88.1 (kabel) of de link http://sport.rtvkatwijk.nl (klik links onderaan op Live Radio) kunt u vanaf 14:00 uur een radioverslag horen van deze wedstrijd.