ts rijnvogelsCijfermatig kende FC Rijnvogels een prima weekend. De Katwijkers hoefden zich op bezoek bij Geinoord nauwelijks in te spannen en wonnen kinderlijk eenvoudig met 1-3. Door het verlies van Deltasport hoeft Rijnvogels nu aan de kop van de ranglijst ook niemand meer naast zich te dulden. Toch hield verdediger Joey Zandbergen een zure nasmaak over aan de ontmoeting in Nieuwegein. De verdediger hekelde het egoïsme dat de kop opstak bij een 0-3 voorsprong. ,,We hadden de score verder uit moeten bouwen, maar we gunden elkaar de goals niet meer.”

 

Joey Zandbergen,,Deze gasten waren kwalitatief duidelijk minder en dus hadden we met meer verschil moeten winnen. We hebben gewoon slecht gespeeld.” De uitleg van Zandbergen liet aan duidelijkheid weinig te wensen over.

 

De start van Rijnvogels bij Geinoord was nog uitstekend. Na tien minuten benutte Stefan Schaafsma een door Carl Krayenoord versierde strafschop. ,,Dan zit je meteen lekker in de wedstrijd”, aldus Zandbergen. ,,Die fase daarna hebben we ook goed gespeeld. Aan het einde van de eerste helft werden we echter slordig. In de rust werd er op gehamerd dat we moesten blijven voetballen. Dat ging de eerste tien minuten weer goed en toen maakten we ook 0-2 en 0-3.” Krayenoord en Pieter van der Breggen toonden zich doeltreffend.

 

Met de 0-3 op het scorebord was de wedstrijd beslist. Reden voor spelers van Rijnvogels om hun eigen belang voorop te stellen. Een balende Zandbergen: ,,Iedereen dacht even te gaan scoren en was voor zichzelf in de weer. We gunden elkaar de goals niet meer. Als je het gewoon met z’n allen doet, loop je uit naar 0-4 of 0-5. Het zal komende week op de training nog wel even aangesneden worden. De winst is binnen en misschien ben ik wel iets te negatief, maar ik vind dat we hier niet tevreden mee moeten zijn.”

 

Over de krachtsverhoudingen binnen de competitie is Zandbergen stellig. ,,Naast ons zijn er nog meer ploegen erg goed. Daarentegen zijn er ook een aantal teams die meer in de tweede klasse thuishoren.” De verdediger vindt dat de top vier – Rijnvogels, Deltasport, Gravezande en Spijkenisse –  er bovenuit steekt. ,,Dat zijn de vier beste ploegen. Met daaronder nog GHC en ook SHO. De rest is gewoon minder.”

 

Zandbergen was één van de zes spelers van Voorschoten ’97 die trainer Hein van Heek volgden naar Rijnvogels. Hij heeft geen spijt van zijn overstap naar de Kooltuin. ,,Ik heb het super naar mijn zin. Rijnvogels is een leuke club waar veel gebeurt. De vrijwilligers doen veel om het gezellig te houden. In de winter gaan we ook met de selectie naar Barcelona. Bij mijn vorige club Voorschoten heb ik dat niet meegemaakt. Dat zijn toch de mooie dingen. Eigenlijk is het hier louter positiviteit.

 

Vorige week werd op de Kooltuin al een feestje gevierd ter ere van het behaalde periodekampioenschap. Grote smet op de feestvreugde was de nederlaag tegen Spijkenisse. ,,Dat was wel een klein dompertje. Maar de periode is binnen en we hebben in ieder geval  nacompetitie behaald. Maar we gaan natuurlijk voor het kampioenschap.”

 

Opvallend was nog dat Dirk Varkevisser weer helemaal terug is van weggeweest en dat Robert Talsma zijn eerste speelminuten maakte in de hoofdmacht van de lijstaanvoerder. Schaafsma viel geblesseerd uit en in zijn plaats speelde Eef Schoneveld de tweede helft.

 

Opstelling FC Rijnvogels: P.Messemaker, D.Varkevisser, J.Zandbergen,  S.Schaafsma (46. E. Schoneveld), W.v.Wijk, P.v.d.Breggen, S.v.d. Horst (68. R.Talsma), Y.v.Es. M.Beijersbergen (72. E.Buntsma), C.Krayenoord, B. Mourits.