Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsPeter Messemaker: ,,Slechtste wedstrijd van het seizoen, maar toch de volle winst"

Peter Messemaker: ,,Slechtste wedstrijd van het seizoen, maar toch de volle winst”

-

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- Trotse koploper FC Rijnvogels moest het in eigen huis opnemen tegen middenmoter Nootdorp. Tot nu toe werd er door Rijnvogels nog geen enkele keer verloren, terwijl ook Nootdorp slechts één keer als verliezer van het veld was gegaan.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de bezoekers. Er werd goed gecombineerd en Rijnvogels-goalie Peter Messemaker werd al vroeg in de wedstrijd een aantal keer getest. Rijnvogels was zoekende en wist het juiste ritme nog niet te vinden. Dit was ook zeker de verdienste van Nootdorp, dat er op gebrand was Rijnvogels de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Toch wisten de bezoekers voor rust het net niet te vinden. Rijnvogels mocht de handen dichtknijpen dat het nog niet tegen een 2-0 of 3-0 achterstand aankeek.

Rijnvogels-trainer Hein van Heek was in de rust absoluut niet tevreden met het vertoonde spel. De koppen werden bij elkaar gestoken en men zette elkaar op scherp voor de tweede helft. Van Heek besloot spits Bas Mourits er in te brengen voor Thomas Dijk.

Aan het begin van de tweede helft leek de thuisploeg iets beter bij de les en kreeg het ook enkele kansen. De wedstrijd was nu wat meer in evenwicht en allebei de ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer. Beide ploegen hadden daarbij ook het gevoel dat één goal wel eens beslissend zou kunnen zijn.

Andreas Stam speelde uiteindelijk een sleutelrol. De verdedigende middenvelder werd een half uur voor tijd gebracht voor Emiel Buntsma. Rijnvogels kreeg door deze wissel veel meer grip op de wedstrijd en trok de tweestrijd langzaam naar zich toe. Er kwamen steeds meer kansen en het was uiteindelijk Joey Zandbergen die voor de beslissing in de wedstrijd zorgde. Nootdorp leek aangeslagen en de thuisploeg kreeg zelfs nog kans op meer. In het vervolg van de wedstrijd werd er echter niet meer gescoord.

Peter messemakerMessemaker toonde zich erg gelukkig met deze belangrijke overwinning: ,,Dit was zeker onze slechtste wedstrijd van het seizoen. In de rust hadden we gemakkelijk achter kunnen staan, maar ik pakte een aantal goede ballen. Vooral hun buitenspelers maakten het ons moeilijk. Na rust hebben we het een stuk beter gedaan en we hadden een beetje geluk dat zij in het laatste kwartier moegestreden waren. Al met al heel belangrijke punten in de race om het kampioenschap.”

Daarnaast weet Messemaker wel waarom Rijnvogels zo moeilijk te verslaan is: ,,We gaan voor elkaar door het vuur en hebben veel voor elkaar over. We zijn bereid een stapje extra voor elkaar te doen en er wordt door niemand verzaakt. Wel weet ik zeker dat we er nog lang niet zijn. Ploegen als Deltasport, Spijkenisse en ‘s-Gravenzande doen het ook heel goed. Spijkenisse heeft net als wij nog geen enkele wedstrijd verloren en die krijgen we volgende week op de Kooltuin. De eerste periodetitel kunnen we dan officieel binnenhalen, waardoor we in ieder geval al verzekerd zijn van de nacompetitie. Toch blijft de titel natuurlijk onze doelstelling.”

Opstelling FC Rijnvogels: P.Messemaker. J.Zandbergen. E.Schoneveld. S. Schaafsma (75. D.Varkevisser), W.v. Wijk, S.v.d.Horst, Y.v.Es, E.Buntsma (62. A.Stam), M.Beijersbergen, C.Krayenoord, T.Dijk (46. B. Mourits).