dinsdag, april 16, 2024
HomeDerde klasseASC‘ASC – Kickers niet om aan te gluren’

‘ASC – Kickers niet om aan te gluren’

-

ts-ascDe analyses over ASC – Kickers ‘69 stonden bol van de superlatieven, in negatief opzicht welteverstaan. ,,Het was niet om aan te gluren’’, sprak Kickers-coach Kees de Roode na de 2-0 nederlaag. Ook Wouter Strijker, middenvelder van ASC, deed een duit in het zakje. ,,Het publiek heeft geen leuke wedstrijd gezien.’’
Dat ASC een abominabel hoofdveld heeft, mag inmiddels als een algemeen bekend feit beschouwd worden.

Desondanks had De Roode zich over de slechte staat verbaasd. ,,Op dit veld kan nog geen aardappel gepoot worden. Het is voor mij ongelooflijk dat het elke keer weer wordt goedgekeurd.’’
De coach zag zijn ploeg de eerste helft nog wel redelijk spelen. Het tweede bedrijf ging echter al het acceptatievermogen te boven. De Roode: ,,We hadden de tweede helft beter naar huis kunnen gaan. Ik weet niet wat er aan de hand was. Doodzonde.’’

Voor ASC gold juist het tegenovergestelde. De tweede helft kwamen de Oegstgeestenaren beter voor de dag en op basis daarvan verdienden zij de overwinning, oordeelde Strijker. ,,Wij hadden toen wind mee en zij hadden niet zo veel meer lucht. We creëerden een aantal kansen en scoorde uiteindelijk tweemaal.’’ Ward Buijze en Ruben Dutrieux gingen als doelpuntenmakers de boeken in.

De Roode baalde van de tegendoelpunten. ,,Zij hebben niet echt grote kansen gehad. Het waren verdedigingsfouten van ons. Die eerste was een corner en mag er natuurlijk nooit in.’’

Zodoende liet Kickers de mogelijkheid onbenut om ASC op de ranglijst te passeren. Nu bedraagt het verschil weer vijf punten in het voordeel van de Oegstgeestenaren, die bovendien drie posities hoger genoteerd staan.
,,We kwamen vol goede moed naar Oegstgeest. We hadden een goede serie achter de rug en het vooruitzicht dat we ASC konden passeren was ook aantrekkelijk”, sprak De Roode. ,,Maar dit had weinig met voetbal te maken. Het was meer kou lijden.’’