HomeDerde klasseASCASC verliest aansluiting met de top

ASC verliest aansluiting met de top

-

ts-asc(Zondag, 4A)- ASC is er afgelopen zondag niet in geslaagd om de zespuntenwedstrijd tegen SEP om te zetten in winst. Trainer Raymond Noordam had zijn beste elftal het veld ingestuurd, in de hoop een goed resultaat neer te zetten tegen koploper SEP. Helaas voor ASC ging de wedstrijd met 0-3 verloren.

Trainer Noordam moet al sinds de eerste competitiewedstrijd centrumspits Ralph van Zandwijk missen. Van Zandwijk raakte tijdens die wedstrijd tegen Rijnland geblesseerd en moest het veld verlaten, waarna hij geen wedstrijd meer speelde. Aangezien Van Zandwijk een dragende en bepalende speler is bij ASC, moest Noordam ook dit weekend improviseren met interim-spitsen.

Desalniettemin blijven er nog zeker een aantal goede spelers over, waaronder Sean Goebel, Niels Buikema, Ruben Dutrieux, Coen Bouter, Wouter Strijker en Jonathan Dul. Samen zouden zij de kar bij ASC moeten kunnen trekken. Op een – nu al – slecht bespeelbaar veld aan de Duivenvoordestraat te Oegstgeest probeerde ASC dan ook het spel te maken. SEP leek dit prima te vinden. De uitploeg controleerde de situaties rond het eigen strafschopgebied en counterde er af en toe lustig op los.

Nadat SEP de thuisploeg de eerste twintig minuten rustig had laten uitrazen, kwam men steeds meer in de buurt van de doelverdediger van ASC, Ragnar Oosterhof. Na diverse kleine kansjes kreeg SEP in de 26e minuut een ingooi toegewezen. Waar iedereen een ‘korte’ ingooi verwachtte, presteerde een speler van SEP het om de bal voor het doel te gooien. Zodoende wist hij iedereen te verrassen, behalve een van zijn eigen medespelers, die heel simpel de 0-1 aan kon tekenen.

De tweede helft liet precies hetzelfde spelbeeld zien. SEP liet ASC weer voetballen en counterde zelf rustig naar de 0-2 en 0-3, waarbij wel aangetekend moet worden dat de achterhoede van ASC bij beide doelpunten zwaar in de fout ging. Het enige wat ASC er tegenover kon stellen was een schitterende vrije trap van Buikema in de tweede helft, maar dan zijn ook alle kansen in deze wedstrijd voor ASC belicht.

Zoals aangegeven ontbreekt het bij ASC aan een spits die gevaar kan stichten. Tel hierbij op dat SEP wel de beschikking heeft over een tweetal gevaarlijke spitsen en de 0-3 nederlaag is verklaard. Trainer Noordam: ,,Net zoals vorige week maakten wij het spel, maar zoals je wederom ziet, komen wij slecht tot scoren. We staan nu al drie weken droog wat betreft scoren, daar moeten we de aankomende trainingen dan maar volop aan gaan werken.”

Hopelijk kan de trainer van ASC weer snel  een beroep doen op zijn spits, Ralph van Zandwijk, die hierover zelf overigens nogal pessimistisch was: ,,Kan nog wel even duren!”