vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSBoers: ,,Het loopt nog niet zo zoals wij voor ogen hebben”

Boers: ,,Het loopt nog niet zo zoals wij voor ogen hebben”

-

ts-docosOp een zonovergoten hoofdveld mocht DoCoS gaan proberen de eerste punten van het seizoen te pakken. Tegenstander was ASC, dat vorige week nog verrassend de baas was over FC Rijnland. DoCos wil dit seizoen meedoen voor promotie, dus de druk was voorafgaand aan de wedstrijd groot.

De eerste helft hadden de Leidenaren het uitermate lastig met de gasten uit Oegstgeest. ASC speelde de bal veelvuldig rond en aan DoCoS-zijde leek de scherpte te ontbreken. Er ontstonden een aantal behoorlijke kansen voor ASC, maar door goed keeperswerk van Marvin van der Kaay bleven de Oegstgeestenaren droog staan. Van der Kaay, normaliter veldspeler, verving de geblesseerde Leidse doelmannen en deed dat met verve.

DoCoS hanteerde veelvuldig de lange bal. En ondanks dat de eerste helft niet goed liep, werd er hard en onaflatend gewerkt. Één van de spaarzame mogelijkheden voor de thuisploeg leidde tot de 1-0. Met dit doelpunt van de nieuwe DoCos-aanvaller Cenny Scheffer werd ook de ruststand bereikt.

De tweede helft was minstens zo spannend als de eerste, maar het spel werd er niet beter op. ASC bleef het initiatief houden en aasde op de gelijkmaker. Toch bleef DoCoS overeind en Ralph Schriebroek wist de thuisploeg zelfs op 2-0 te zetten. Deze treffer zorgde voor veel opluchting en leidde tot iets meer rust in het spel van de roodwitten.

Toch liep de wedstrijd niet rustig naar het einde. DoCos speler Mark Cerdijn kreeg zijn tweede gele kaart en ook een ASC-speler moest inrukken. Beide ploegen wisten in de laatste fase van de wedstrijd het net niet meer te vinden, waardoor DoCoS de felbegeerde drie punten pakte.

DoCoS middenvelder Danny Boers, was duidelijk in zijn commentaar: ,,We hebben vandaag dan wel gewonnen, maar het spel was zeker niet goed van onze kant. ASC heeft de eerste helft veel meer balbezit gehad en ook een aantal flinke kansen gemist. Dat je dan zelfs nog met 1-0 gaat rusten, mag een klein wonder heten. We willen graag meedoen voor de prijzen en een periode pakken is de doelstelling.

Boers is zich ervan bewust dat het dan nog wel een stukje beter zal moeten: ,,We zitten in de lift en zijn ambitieus. Er zit ook zeker potentie in de ploeg en op de trainingen is dit ook duidelijk zichtbaar. Daarentegen moeten we ook kritisch naar onszelf blijven kijken. Het loopt gewoon nog niet zoals we dat voor ogen hebben. De komende weken zal het echt beter moeten om in de buurt van de doelstelling te komen. Wel hebben we natuurlijk gewoon de drie punten gepakt en dat was het belangrijkste”.