woensdag, april 24, 2024
HomeDerde klasseDoCoSCompleet Bernardus overtuigend langs gehavend Docos

Compleet Bernardus overtuigend langs gehavend Docos

-

ts-docosAls je als nummer elf van de ranglijst de nummer zes een pak slaag geeft, mag dat voor de buitenwereld als een verrassing klinken. Voor Bernardus-aanvaller Bas van Heerdt was dat het niet. Volgens hem mag er nu Bernardus weer compleet raakt, nog het nodige van de oranjehemden verwacht worden.

,,We kunnen nu eindelijk gaan bouwen”, zei Van Heerdt na afloop van de 6-2 overwinning. ,,We zijn nog tot leuke dingen in staat. Met dit team horen we niet in de onderste regionen thuis, zeker als je ziet dat Docos zesde staat.”

De situatie bij Bernardus staat haaks op de problemen bij Docos, dat steeds dunner in zijn spelers raakt. In Hazerswoude-Rijndijk moest trainer Ton van der Bijl om uiteenlopende redenen zes basisspelers missen. ,,Door werk, blessures en vakanties”, baalde Van der Bijl. ,,Dit is waar ik bang voor was. We hebben het qua afwezigen nog niet zo erg gehad als vandaag. Erg balen.”

In de eerste helft kon Docos nog redelijk partij bieden. De 2-1 vlak voor rust kwam echter als een mokerslag binnen. Toen Bernardus na de thee ook gelijk 3-1 maakte, was het verzet definitief gebroken. ,,In de slotfase waren ze het echt helemaal kwijt”, zei Van Heerdt, die zelf niet tot scoren kwam. Zijn ploeggenoten Tom van de Velde (2x), Stef Schinagl (2x), Ludo van den Berg en Hendrik Out deden dat wel.
Voor Docos maakte Stefan Schriek de 1-1 en vlak voor tijd de 6-2. Van der Bijl: ,,Een slechte dag. We misten simpelweg teveel spelers.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read