HomeDoCoSDoCoS interviewsChris van Empel: ,,We zitten op dit moment in een sneltrein’’

Chris van Empel: ,,We zitten op dit moment in een sneltrein’’

-

ts-docos(Zaterdag, 4A) – De laatste confrontatie tussen de zaterdagtak van DoCoS en SVOW was in een sprookje geëindigd voor de vereniging uit Oude Wetering. In de laatste speelronde van vorig seizoen bogen de bezoekers op de Morsch een 4-0 achterstand om naar winst (4-5). ,,Die wedstrijd van vorig seizoen speelde geen rol, maar toch zat het wel een beetje in ons achterhoofd’’, zei DoCoS-aanvaller Chris van Empel.

De geschiedenis herhaalde zich dan ook niet afgelopen zaterdag. Een 0-4 voorsprong bij rust werd  door de Leidenaren nu niet weggegeven. ,,We zitten op dit moment in een trein’’, vervolgt Van Empel. Het gaat gewoon ontzettend lekker. Maar we moeten nog zoveel wedstrijden. Dus er kan nog van alles gebeuren in deze competitie.’’

DoCoS won uiteindelijk de wedstrijd met 1-6. Toch weer een flinke uitslag. ,,We speelden gewoon weer hartstikke goed, voornamelijk in de eerste helft. We hebben gedomineerd en veel gescoord. Overigens wil dat niet zeggen dat SVOW volledig kansloos was. We hebben ook helemaal niet gemakkelijk gedacht over die ploeg. Dat geeft wel aan dat we mentaal ontzettend sterk zijn.’’

Rowin Peet maakte de openingstreffer namens de ploeg van Joop Lankhaar. Van Empel maakte vervolgens een zuivere hattrick. En dat was hem dit seizoen nog niet eerder gelukt. Mede door een blessure kwam hij tot dusver niet verder dan twee doelpunten, terwijl de teller vorig jaar eindigde op achttien. Van Empel blijft wel optimistisch. ,,Ik denk dat ik dit seizoen zomaar nog wel op twintig doelpunten kan uitkomen. Alleen is de concurrentie wel groot voorin. We hebben zoveel keus. Dus dat hangt er een beetje vanaf. Daarnaast kan iedereen voor dit team scoren. De linksback of de rechtsbuiten. Het maakt allemaal niet uit. Die hattrick was trouwens voor mijzelf wel lekker. Ik heb wel een keer gescoord tegen Football Factory (zijn eerste van het seizoen, red.) en VVSB, maar het maken van meerdere goals in een wedstrijd was mij nog niet gelukt. Scoren verleer je niet, zeggen ze altijd. En dat klopt misschien ook wel.’’

Eerder deze competitie stond Van Empel een aantal wedstrijden droog. Tegen Football Factory was het dan eindelijk raak. ,,Ik had daarvoor (tegen Warmunda en Aarlanderveen, red.) niet gescoord. Dan zegt de trainer wel dat het wel goed komt op zo’n moment, maar het kropte toch wel op van binnen.’’

Na rust zorgden een SVOW’er hoogstpersoonlijk zelf en Mitchell Klein voor de twee doelpunten. Toch liet de thuisploeg DoCoS nog wel een keer aftrappen. ,,Erg zonde natuurlijk dat je de nul niet houdt. Onoplettendheid achterin en ze scoren een goal. 0-6 klinkt toch mooier dan 1-6. Nou moeten we het allemaal niet groter maken dan dat het is, want uiteindelijk maakt het allemaal weinig uit. De drie punten zijn binnen en we hebben aardig wat goals gemaakt. Ook hebben we Johan Peper (oud-trainer bij DoCoS, red.) verslagen. En dat terwijl hij heeft gezegd dat hij tenminste twee wedstrijden wil winnen dit seizoen, allebei tegen ons.’’

De hattrickmaker nog eens: ,,SVOW liet zich wel een beetje terugzakken in de tweede helft en daardoor was het lastiger om te scoren. We hadden uiteindelijk wel meer doelpunten moeten maken, maar we hebben het prima gedaan zo. De komende wedstrijden moeten we gefocust blijven. We zijn een collectief als team en dat moeten we zo houden.’’

Komend weekend is DoCoS een weekendje vrij van competitieverplichtingen. Daarna wachten twee Wassenaarse opponenten: de plaatselijke sportvereniging van Berend Aptroot en het Blauw Zwart van Roel den Hartog. ,,We moeten nog even beslissen wat we gaan doen. Maar de kans is groot dat we even een competitiewedstrijd gaan bekijken.’’