nabeschouwing167x60(Zaterdag, 4A)-Nog zes punten en de zaterdagtak van DoCoS komt al op het puntenaantal van vorig seizoen. Toen werden er 24 punten opgehaald, maar in deze jaargang loopt de teller beduidend sneller op. Zes duels leverden achttien punten en de eerste plaats in de vierde klasse op. Verdediger Melvin Dieke over het succes van de piepjonge formatie.

 

Afgelopen zaterdag had DoCoS gezien de uitslag tegen buurman Football Factory geen enkele moeite: 6-0. Melvin van Gent (2), Chafik Ochan (2), Mitchel van der Leek en Chris van Empel lieten de ploeg van Pieter van Schie aftrappen in de zesde speelronde. Dieke (20), twee seizoenen terug nog uitkomend in de A1 van Rijnsburgse Boys, sprak echter niet van een eenvoudige middag.

 

,,De uitslag zegt niet alles. Het ging niet zo eenvoudig als het lijkt. Football Factory was echt niet zo slecht en tot een kwartier voor tijd was het ook pas 2-0. Zij kregen dikwijls best veel ruimte op het middenveld, zonder dat ze daaruit overigens al te gevaarlijk werden. Bij 2-0 kregen ze wel een mogelijkheid op een treffer, maar door de 3-0 die daarop volgde was het gedaan. Eerlijk gezegd vond ik dat het met horten en stoten ging bij ons.”

 

Toch spreken de cijfers boekdelen bij de witroden. Vorige week werd Aarlanderveen met 1-8 omver geblazen en nu werd er dus wederom een grote uitslag neergezet. Dieke had de bliksemstart met zes zeges op rij ook niet verwacht. ,,Het loopt doorgaans erg lekker en er is een klik in de groep. Buitenom het veld hebben we samen veel plezier en dat zie je terug tijdens de trainingen en wedstrijden.”

 

Tegen Football Factory ontbraken Wim de Bolster en Marcel Onvlee, de ‘oudjes’ van het team. DoCoS trad daardoor op met een elftal van spelers van rond de twintig. Dieke zelf is ook een youngster, maar vooralsnog geven de groentjes van Joop Lankhaar alle tegenstanders het nakijken en wordt er per week met meer volwassenheid gespeeld.

 

,,Toch zijn de resultaten niet alleen maar goed. Tegen Warmunda speelden we heel slecht en tegen Aarlanderveen hadden we dik boven de tien goals moeten uitkomen. We krijgen nu tegenstanders van een ander kaliber en dan weten we pas waar we staan. Ik weet zelf weinig van de volgende opponenten, maar gezien de stand is VVSB een zware tegenstander en LSVV kan altijd verrassen. Wij zijn nu de te kloppen ploeg en per week wordt het lastiger om te winnen. Aan de andere kant is het wel zo dat ons zelfvertrouwen ook per week toeneemt dus het worden nog leuke potjes in oktober. Het is nu eenmaal zo dat elke ploeg wil winnen van de nummer 1.”

 

Dieke schat in dat er drie á vier concurrenten zijn voor de bovenste plekken. ,,Blauw Zwart, VVSB, Leidsche Boys en Woubrugge drijven nu ook al boven en misschien komt LSVV daar nog bij. Als we van hen winnen de komende wedstrijd dan hebben we al wel een groot gat geslagen.”

 

Drie keer stapte DoCoS zonder tegengoal van het veld en daar hecht Dieke ook veel waarde aan. ,,Als verdediger wil je graag de nul houden. Het staat ook goed bij ons met Rowin Peet, Maurice Lagendijk, mijn persoontje en Peter Hamelink. Dat moeten we zien vast te houden. Of we al bezig zijn met de derde klasse? Nee joh, dat is nog veel te vroeg. Natuurlijk hebben we het er wel eens over, maar laten we eerst maar eens de komende wedstrijden ongeschonden doorkomen. Wat ik wel weet is dat ik VV Leiden, een derdeklasser,  wel eens heb zien spelen en daarvan was ik niet onder de indruk.”

 

De zaterdagtak had vorig seizoen een uitstapje staan naar Spanje met de hele groep. Ook dit seizoen gaan de Leidse telgen de landsgrenzen over. Italië staat nu op het menu. ,,En de sfeer is nu al geweldig. Laat staan als we straks in Rome rondlopen. Nee, ons hoor je niet klagen. Uh nee, al helemaal niet over de huidige stand.”