ts-docos(Zondag, 4A)- DoCoS moest het in eigen huis opnemen tegen SEP uit Delft. Sport en Plezier is de competitie sterk begonnen en wil zo snel mogelijk terugkeren in de derde klasse. DoCoS viel in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen wat tegen en verzamelde in totaal zes punten. In de thuiswedstrijd tegen SEP waren de Leidenaren van plan een kleine stunt te verrichten, maar de drie punten werden meegenomen naar de kennisstad.

 

DoCoS begon slap, maar kreeg al snel het overwicht in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De Leidenaren hadden de wedstrijd stevig in handen, ondanks dat het spel soms slordig was. Er kwamen wat kleine kansjes, maar echt benauwd kregen de bezoekers het niet.

 

Nadat er een kwart van de wedstrijd was verstreken, stond de brilstand nog altijd op het bord. SEP kroop steeds meer uit haar schulp en kwam enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een goed genomen corner werd de 0-1 binnengewerkt. Het spel golfde vervolgens op en neer, maar weer waren het de bezoekers die andermaal scoorden. Na een ouderwetse scrimmage werd het zelfs 0-3, waarna beide ploegen de kleedkamer opzochten.

 

In de tweede helft besloot DoCoS de huid duur te verkopen en de wedstrijd was nog niet gespeeld. De thuisploeg ging opportunistisch spelen en het gewenste effect was daar. In een kort tijdsbestek kwamen de Leidenaren door doelpunten van Rob van Noort en Jelmer van Teutem terug tot 2-3. De marge was nu dus nog slechts één punt en de gewenste stunt leek in de maak. Er kwamen kansen voor beide ploegen, maar toch was het Sport en Plezier dat de marge weer naar twee wist te tillen. DoCoS was nu genoodzaakt 1 op 1 te gaan spelen, waardoor het ook nog 2-5 werd.

 

Ralf van Schiebroek was niet geheel ontevreden. ,,We hebben vandaag echt niet slecht gespeeld. Bij vlagen hebben we goed voetbal op de mat gelegd, maar we staan wel met lege handen. Ik denk dat we vertrouwen moeten putten uit die goede fases. We creëren voldoende kansen en vandaag had het na de 2-3 ook onze kant op kunnen vallen. Op zo’n moment moet je ook een beetje geluk hebben natuurlijk. Zij hadden wel een snelle linksbuiten en die spits was gewoon heel belangrijk voor hun. Het was echt een aanspeelpunt en dat hebben ze prima gedaan. Zij staan nu wel eerste op de ranglijst, maar ik denk niet dat zij een kampioensploeg hebben.”

 

Daarnaast zag Van Schiebroek voldoende aanknopingspunten voor de rest van het seizoen voor zijn eigen ploeg.  ,,We moeten geloven in ons eigen kunnen en dan kunnen we zeker nog een eind komen. We staan nu dan wel op de tiende plaats, maar ik ben er zeker van dat we nog gaan klimmen. We hebben ook al een aantal goede ploegen gehad en ik denk dat het linkerrijtje een realistische doelstelling is. Om die doelstelling te bereiken, moeten we wel als team blijven opereren. Iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt deze competitie ook zo leuk.”