ts-rclDistrictsbeker- Het scheelde maar weinig of RCL had zich via de strafschoppenserie naar de volgende ronde kunnen schieten. Uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker werden echter gemist, waardoor topklasser Barendrecht ‘gewoon’ door kon bekeren. De Leiderdorpers verloren met 2-1.

 

RCL promotiewdstr 2011 303 kopieTrainer Frank Bloemheuvel draaide er niet om hen op de late dinsdagavond. ,,Dit voelt als een kater. Er zat een stuntje in en het zou wat mij betreft ook verdiend zijn geweest. Het is ontzettend jammer dat we de kansen niet hebben kunnen verzilveren.”

 

RCL kwam al vroeg aan de leiding via Thom Wijnalda. De topper uit de topklasse, afgelopen zaterdag nog beduidend te sterk voor Katwijk, kwam na een halfuur spelen langszij. Niet ver na de rust werd het 2-1 voor Barendrecht en leek de beslissing daarna te vallen omdat de thuisploeg mocht aanleggen vanaf elfmeter. Doelman Matthijs de Vreede hield het hoofd evenwel koel.

 

Bloemheuvel: ,,Daarna hebben zij geen kans meer gehad en wij zeker vijf. Vooral Nick Wijsman en Nick Scheurwater hadden de goal op de schoen of op het hoofd, maar helaas kregen we niet waar we recht op hadden. In elk geval hebben we hun spel goed kunnen ontregelen en hebben we prima ingespeeld op hun zwakheden. Die heb ik zaterdag goed kunnen traceren bij Katwijk. Deze uitvoering moeten we meenemen naar komende zaterdag.”

 

Barendrecht speelde overigens niet met de complete hoofdmacht, maar met een mix van spelers van het eerste en tweede. RCL is zaterdag gastheer van ’s-Gravenzande, een belager van koploper FC Rijnvogels.