artikel image RCL 2Eerder werd de uitwedstrijd tegen BVCB gewonnen, maar dan wel op eigen veld (strafmaatregel van de KNVB voor BCVB, red.). Dit keer nam RCL de punten daadwerkelijk mee, na een bezoek bij DSO (1-2). De onderlinge ontmoeting kende twee gezichten.

Voor de pauze hadden de Leiderdorpers het betere van het spel door de nadrukkelijk aanwezige wind. Via een fraai doelpunt van Thom Wijnalda kende de ploeg van Frank Bloemheuvel een droomstart, maar al snel deed de ploeg uit Zoetermeer iets terug. Wijnalda kreeg vlak voor rust de grootste kans voor RCL, maar hij miste de controle. Na de pauze werden de bezoekers teruggedrongen en moest het gevaar komen uit counters. Niet ver voor tijd resulteerde dat in de 1-2 van Nick Scheurwater. ,,We hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden na rust, maar in defensief opzicht gaven we weer heel weinig weg”, luidde de analyse van Bloemheuvel.

Scheurwater dacht vorige week de matchwinnaar te worden in het inhaalduel met Alexandria’66, maar die vlieger ging net niet op. Dit keer was de van UVS overgekomen buitenspeler wel de gevierde man.

Sinds kort speel je in de basis. Ben je zoveel beter geworden sinds je komst?

,,De laatste tijd gaat het wel goed, ja. Ik heb mijn kans gegrepen omdat Nick Permanand onfortuinlijk geblesseerd is geraakt. Triest voor die jongen natuurlijk. In een oefenduel met Forum Sport speelde ik heel behoorlijk en ik kreeg daardoor vorige week een basisplaats. Het is dan natuurlijk prettig dat je in twee wedstrijden tweemaal scoort.”

Met welk idee ben je naar RCL gegaan?

,,Eigenlijk een soort van blanco. Ik moest wennen en daar had ik mezelf een halfjaar tot een jaar voor gegeven. RCL is een andere club dan UVS. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het bij RCL toch meer neerkomt op hard werken en ze zijn ook sneller tevreden bij deze club. Eerlijk gezegd spreekt me dat ook meer aan. Aanvankelijk speelde ik in het tweede, maar ik trainde al wel mee met het eerste. Tegen het einde van de eerste seizoenshelft voelde ik dat mijn kans zou komen. Je moet ook een beetje geluk hebben met blessures. Niet dat ik daar op hoopte voor een ander, maar soms schuif je daardoor een plaatsje door.”

De trainer liet weten zeer tevreden over je te zijn. Je hebt al twee keer een ‘7’ te pakken.

,,Dat is leuk om te horen. Wat ik zeg, het gaat ook niet slecht. Ik denk wel dat ik vorige week beter speelde dan tegen DSO. Dat had ongetwijfeld ook met de omstandigheden te maken. Er stond een bak wind en dat is voor iedereen lastig voetballen.”

Voor de mensen die er niet bij waren, hoe zag jouw doelpunt eruit?

,,Thom werd op links weggestuurd. Hij kapte zich vrij, terwijl ik naar binnentrok. Hij gaf een pass over de back heen, waarna ik vrij kwam te staan. Ik heb op dat moment niet nagedacht en vanuit een impuls besloot ik te ‘stiften’. Geweldig leuk om zo de winnende te maken. Voor mezelf, maar vooral voor het team.”

De kans lijkt reëel dat je nu blijft staan?

,,Ik zal er snoeihard voor moeten blijven werken. Nick is er een tijd uit, dus de kans is wel groter geworden. Misschien dat ik met hem nog eens op de flanken kan bespelen. We hebben allebei snelheid in huis.”

RCL schuift wat op en deze overwinning was ook wel nodig.

,,Absoluut. Alles stond dicht bij elkaar. We nemen nu afstand van DSO en bij winst op BVCB doen we nog eens prima zaken. Thuis komen we sterk voor de dag, dus dat moeten we maar zo houden. Hoewel deze uitzege ook wel heel erg lekker is , hoor.”

Opstelling RCL: De Vreede, Kluts, Nagtegeller, Van Luxemburg, Vijlbrief, Van Westrienen, Oude Veldhuis, Van Vliet, Wijsman (speelde tegen zijn oude club), Wijnalda en Scheurwater.

Toevoeging redactie: Scheurwater begon ooit bij Lugdunum, waarna hij vertrok naar ADO. Daar speelde hij in de d3, d2 en d1. Op een zeker moment moest hij weg en kwam UVS op zijn pad. Voor die club koos hij vanwege de geroemde jeugdopleiding. Eenmaal in de senioren was de concurrentie voor het eerste elftal groot en zag hij geen perspectieven. Met de keuze voor RCL kreeg hij de dag weer terug, waarop hij het liefst voetbalt.