ts-rclEen 0-0 gelijkspel tegen Alexandria ’66 leek voor RCL geen goede zaak, maar aangezien de concurrent voor de derde periode, Breukelen, de tiende plaats niet meer kan behalen, lijken de Leiderdorpers nu op weg naar nacompetitie. ,,Verliezen tegen Alexandria zou vervelend zijn, maar een punt is goed”, zo sprak een tevreden Tim van Luxemburg.

In een matig duel begonnen de bezoekers scherp aan de wedstrijd. Binnen tien minuten had de ploeg van Frank Bloemheuvel al twee kansen op de openingstreffer. Van Luxemburg: ,,We wilden vanaf het begin de tegenstander gelijk bij de strot pakken. Dat is ons ook aardig gelukt, denk ik. Alexandria heeft de periodetitel al binnen en speelde nergens meer voor. Dus als je dan gelijk fel bent, bluf je ze af.”

Thom Wijnalda had in de eerste helft de grootste kans om zijn ploeg op 0-1 te zetten, maar de spits faalde na een goede voorzet van William van Vliet. Na de pauze zakte het duel wat in en gingen beide ploegen lange ballen spelen. Van Luxemburg: ,,Alexandria deed dat de eerste helft ook al. Wij zetten ze onder druk, waardoor ze lange ballen moesten spelen. Na rust gingen wij dat ook steeds meer doen. De angst sluipt er dan in bij beide ploegen. In deze fase van de competitie wil je het liefst niet verliezen. Eigenlijk hebben we weinig meer weggeven, maar ook weinig gecreëerd. Nogmaals, dit is een goed resultaat.”

Door het doelpuntloos gelijkspel blijft RCL koploper van de derde periode met 17 punten. De enige overgebleven concurrent is Deltasport met 15 punten, dat zelf op bezoek bij FC ’s-Gravenzande de punten pakte (0-1). Een punt tegen Breukelen zou volgende week genoeg kunnen zijn om de Vlaardingers voor te blijven. De bewoners van Sportpark De Bloemerd hebben namelijk een beter doelsaldo; het verschil is 5.

RCL TOGR mei 2011 120Van Luxemburg (op archieffoto tegen TOGR uit Rotterdam): ,,We gaan natuurlijk voor de winst, dan pas ben je niet afhankelijk van andere wedstrijden. Ik wil geen Dinamo Zagreb – Olympique Lyon-taferelen gaan meemaken. Je weet het immers maar nooit. De uitslag van Breukelen tegen nummer vier Nootdorp doet dat dit weekend ook vermoeden; 8-1 is wel een behoorlijke uitslag in deze klasse.”

Op de vraag of RCL klaar is voor de confrontatie met Breukelen, antwoordt Van Luxemburg: ,,Ja, iedereen is fit. Renaldo Nagtegeller is er ook weer bij na een schorsing. In eigen huis zijn we altijd ijzersterk. Dus ik denk dat we wel in staat zijn om te gaan winnen. Hopelijk kunnen we ook nog mooi voetbal op de mat leggen voor het publiek, dat waarschijnlijk massaal komt kijken naar de wedstrijd. Maar uiteindelijk telt het resultaat en dat is winnen. Nacompetitie is dichtbij en daarmee snoeren we de mond van veel mensen, die zich – na de promotie naar de eerste klasse – afvroegen wat RCL in de eerste klasse had te zoeken. Zullen ze dat ook zeggen als we in de hoofdklasse spelen? Haha!”

Van Luxemburg vervolgt: ,,Ik heb besloten volgend seizoen bij RCL te blijven. De club en ik hebben met elkaar gesproken en ik heb aangegeven dat ik graag zou willen blijven. RCL is dichtbij en met mijn studie valt het te combineren. Bovendien hebben we op dit moment een ontzettend leuke en jonge groep. De ploeg is in opbouw en er zit zeker nog veel rek in.”

Trainer Bloemheuvel sprak van een terechte uitslag, waarbij hij van mening was dat het duel zich vooral op het middenveld afspeelde. ,,Een zogeheten middenveldgevecht. Wij kregen een paar kansen om te scoren, maar Mathijs (De Vreede, red.) heeft ons ook een paar keer op de been gehouden. 0-0 is niet verkeerd. We gaan ons deze week verdiepen in volgende week. Tal van scenario’s? Dat zegt me weinig. Wij spelen net als tegen Alexandria om te winnen en als dat tegen Breukelen lukt, hebben we een prijs. Dan is er geen rekenwerk nodig.”