ts-rcl(Zaterdag, 1B)- RCL kwam bij Geinoord niet verder dan een gelijkspel (2-2) en daarmee deden de Leiderdorpers zichzelf volgens trainer Frank Bloemheuvel zwaar tekort. ,,Deze wedstrijd hadden we met 0-4 moeten winnen. Tien minuten voor tijd stond het 0-2 en dat was al een magere vertaling van het krachtsverschil. Als je dan uiteindelijk ook nog maar een punt kan meenemen, is dat veel te weinig.”

 

Daley Windhorst stond aan de basis van de eerste treffer halverwege de eerste helft. Zijn voorbereidende werk werd op waarde geschat door Thom Wijnalda. Met een schot van buiten de zestien verdubbelde middenvelder Leroy van Westrienen de marge, waarna kans op kans werd gemist om de ploeg uit Nieuwegein kansloos te laten. In de slotfase kreeg RCL daar de rekening voor gepresenteerd.

 

De aangever van het eerste doelpunt, Windhorst, schoot zondagmorgen wakker en voelde meteen de man met de hamer. Niet van het bier, maar van de gemiste kans om wat afstand te nemen van de staartploegen in 1B.

 

,,We hebben onszelf in de voet geschoten, ja. Er was niets aan de hand, zeker niet nadat we op 0-1 kwamen. Enkel in het eerste kwartier hadden we wat moeite met de tegenstander, maar voor het overige hebben we tot acht minuten voor tijd de kans gehad om de punten in de tas te steken. Na de 0-2 in de tweede helft waren zij al gekraakt, maar de 0-3 bleef uit en die was dus uiteindelijk nodig geweest.”

 

Wijnalda, Mitchel Jansen, Nick Wijsman en Yoeri de Boer kregen uitgelezen mogelijkheden om de uitwinst veilig te stellen, maar het bleef bij 0-2.

 

,,In de laatste fase gingen zij pompen en daar hadden we geen antwoord op. Tot twee keer toe viel een bal goed voor Geinoord en dan moet je opeens genoegen nemen met een gelijkspel, terwijl we veel beter waren geweest. Mijn eerste gedachte was ook zondagochtend ‘shit man, we hebben twee punten weggegooid’.”

 

Windhorst is dit seizoen nieuw bij RCL en heeft het uitstekend naar zijn zin. Over het voetbal op zich is hij wat minder tevreden. Zijn uitleg is helder.

 

,,Ze weten je hier heel erg op je gemak te stellen en het zijn stuk voor stuk aardige gasten. Enkel is het voetbal nog niet top. We spelen nog steeds te vaak de lange bal en er wordt te weinig over de grond gespeeld. Het lijkt wel of we daartoe angst hebben. Het is een groot contrast met de trainingen, want dan lukt het wel en zie ik dat we echt goed kunnen voetballen. Maar zodra er tegenstand is, zijn we het vaak kwijt. Doodzonde, want met deze ploeg is de middenmoot haalbaar. Als ik naar Geinoord kijk dan heeft RCL veel meer in huis en dus is de teleurstelling over dit puntenverlies heel groot.”

 

’s Avonds stond er al een teamuitje gepland en het werd ook nog wel gezellig, maar toch blijft de aarzeling bij de speler wiens broer in dezelfde klasse uitkomt bij Voorschoten’97.

 

,,De kroegentocht hoort natuurlijk heel gezellig te zijn, maar het kwam moeizaam op gang. Iedereen had toch de smoor in van de middag en ik denk dat het oog goed is om daar zuur over te zijn. Later werd het zeker nog wel gezellig, maar dat was de bedoeling voor de hele avond geweest.”

 

Windhorst kwam van meet af aan in de basis, maar verdween ook weer even van het toneel. Dat had wel een reden.

 

,,Ik had vanaf de voorbereiding al last van mijn lies, maar ik wilde doorspelen en mijn basisplaats vasthouden. Op een zeker moment heb ik gevraagd om rust, want het werd enkel maar erger. Daardoor heb ik wat wedstrijden gemist, maar via <23 ben ik er weer bijgekomen en de laatste drie competitieduels heb ik weer in de basis gestaan.”

 

RCL staat na zaterdag net boven de streep, maar het gaatje had simpelweg groter moeten zijn. Het worden nog lastige weken voor de winterstop voor de club uit de Bloemerd.

 

,,Dat mag je wel zeggen. We spelen nog tegen ’s-Gravenzande en FC Rijnvogels en dat zijn topploegen. Ik verwacht niet direct heel veel punten zo voordat het even stil zal liggen. We gaan er natuurlijk wel alles aan doen, maar twee extra punten waren welkom geweest. O ja, en we spelen ook nog voor de beker. Tegen topklasser Barendrecht. Dat is ook al een leuke uitdaging. Misschien gunt hun trainer spelers wat rust en kunnen we voor een stuntje zorgen.”