vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseRCLRCL weet ARC te bedwingen

RCL weet ARC te bedwingen

-

ts-rclRCL oefende afgelopen zaterdag bij en tegen ARC. De topklasser leidde halverwege met 2-0, maar moesten de eersteklasser alsnog naast zich dulden. De wedstrijd kon worden gespeeld op kunstgras, nadat het competitieduel van ARC op het hoofdveld tegen Barendrecht werd afgelast.

De Leiderdorpers hadden nog een vrij weekend in de competitie en smaakten het genoegen om weer eens een wedstrijd te spelen. Hoewel het slechts ging om een oefenduel, werd het zelfvertrouwen enigszins opgekrikt middels een keurig gelijkspel. Frank Bloemheuvel had de zin wel ingezien van de vriendschappelijke ontmoeting. ,,Zij spelen twee klassen hoger en daardoor wilden we het aantal tegendoelpunten onder de vijf houden. ARC was in het eerste kwartier beter, maar geleidelijk aan zijn we met meer lef gaan spelen. Tegen een dergelijke tegenstander moet je niet teveel ontzag tonen, want dan ga je er met dikke cijfers af.”

ARC toonde zich in de eerste helft slagvaardig en zette RCL op achterstand via Yvar de Groot en Gert Labots, twee spelers die eerder hun sporen achter lieten bij Koudekerk. In de tweede helft bracht Nick Scheurwater met een schot van net buiten de zestien de spanning terug. Uit de draai zorgde William van Vliet vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

,,We hadden er zomaar twee meer kunnen maken. Zowel Thom Wijnalda als Erik van der Pot gingen alleen op de keeper af. Maar goed, dit resultaat is natuurlijk niet verkeerd. Bovenal denk ik dat we weer scherp zijn voor de hervatting van de competitie. Conditioneel zit het ook wel goed, dus we zijn er weer klaar voor”, aldus de montere Bloemheuvel.

RCL speelt volgende week in Spijkenisse, een ploeg waartegen thuis met 1-1 werd gelijk gespeeld. De voorsprong op de aanstaande tegenstander is 1 punt.

De basisopstelling in Alphen van RCL zag er als volgt uit: Bergshoeff, Kluts, Van Luxemburg, Bloemheuvel, De Boer, Nagtegeller, Van Westrienen, Van Vliet, Oude Veldhuis, Wijnalda, Scheurwater.