artikel image RCL 2Zaterdag (1B)-RCL ging ruimschoots onderuit op bezoek bij Nootdorp (5-2). Een forse nederlaag voor een ploeg die vorig seizoen dikwijls verdedigend als een huis stond. De Leiderdorpers hebben na drie duels enkel een punt vergaard uit het duel met DSVP.

 

Halverwege was het al 3-1 voor de gastheren. Trainer Frank Bloemheuvel: ,,We zijn vijf keer weg gecounterd. RCL had meer balbezit, de opbouw was goed verzorgd en het middenveld werd prima bereikt. Helaas zat onze aanval niet goed in de wedstrijd en door veelvuldig balverlies in die linie kwamen we met 2-0 achter. Nootdorp strafte onze fouten genadeloos af.”

 

Nick Wijsman deed iets terug, maar even later was het verschil weer twee doelpunten. Na de hervatting geloofde RCL er nog wel in, maar na een nieuwe counter ging het Leiderdorpse boek dicht. Na de 5-1 kon Mitchel Jansen de score nog iets draaglijker maken. ,Laat ik het houden op een uitgekookte tegenstander. Gelukkig hebben we ons hoofd niet verloren na de 5-1, want dan kleurt zo’n middag nog grijzer in met eventuele gele en rode kaarten. We kunnen er interessant over doen, maar na de 4-1 was het op, over en sluiten voor ons.”

 

Aanvoerder William van Vliet baalde vanzelfsprekend van de nederlaag, maar hield alle vertrouwen voor een beter vervolg van zijn ploeg. Over de wedstrijd met de Nootdorpers had hij een duidelijke mening.

 

,,Hun voorkant gaf de doorslag. Wij gaven juist in die linie niet thuis. Daarbij komt dat wij normaliter een rustige, stabiele defensie hebben staan, maar zij waren ontzettend effectief in de afwerking en dat leverde dus vijf tegengoals op.”

 

RCL TOGR mei 2011 160Net als zijn trainer was Van Vliet niet eens ontevreden over het spel van RCL vanaf de eigen helft. ,,Nee, de opbouw verliep niet slecht en de middenvelders waren prima aanspeelbaar. Enkel was het in deze wedstrijd zo dat de meeste ballen die werden doorgespeeld naar de aanval vaak weer terugkwamen. Het stagneerde daar iedere keer weer. Eigenlijk ging dat pas beter na wat wissels voorin. Maar goed, na de snelle 3-1 op ons eerste antwoord werd het een moeilijk verhaal. Helaas konden we na rust de 3-2 niet maken en liepen zij uit naar een onoverbrugbaar verschil. Eigenlijk kwam het neer op dweilen met de kraan open.”

 

RCL is dus weinig voortvarend gestart met 1 uit 3, maar Van Vliet is allerminst van zijn stuk gebracht. ,,We hebben wat tijd nodig voor een andere manier van spelen. De laatste twee á drie jaar spelen we hetzelfde spelletje, maar in dit seizoen moeten we doorpakken. Daarmee bedoel ik dat het spel voorheen wat simplistischer was en dat we nu meer gefaseerd moeten spelen. Minder opportuun met direct en simpel spel en snel diepte zoeken. Dit team moet nu meer tweede ballen pakken en desnoods wat minder druk zetten.”

 

Vooralsnog levert het de ploeg van Bloemheuvel nog geen succes op, maar dat ziet Van Vliet niet als een probleem. ,,We moeten vooral positief blijven. Het is altijd het makkelijkste om ergens tegenaan te schoppen, maar dat levert niets op. Er zijn vooralsnog wat spelers die te weinig thuisgeven, maar dat zal vast snel omslaan. En van daaruit hebben wij een ploeg die absoluut beter kan en dat komt er echt wel uit binnenkort. Het is totaal niet aan de orde om zaken opeens te gaan veranderen. Maar dat het tegen Nootdorp te karig was dat mag duidelijk zijn.”

 

Op de foto: doelman Matthijs de Vreede moest vijf keer de gang naar het net maken.