ts-rclLeiderdorp- Frank Bloemheuvel stopt na dit seizoen als trainer van RCL. De zaterdageersteklasser  kan de coach niet faciliteren in diens streven om hogerop te gaan. ,,Onze ambities lopen niet meer parallel”, verklaart Bloemheuvel, die bezig is aan vijfde seizoen aan de Bloemerd.

 

Diverse malen steeg er zaterdagmiddag applaus op uit de kleedkamer van RCL, die na de wedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande een stief kwartiertje gesloten bleef. De vraag drong zich op waarvoor het bestemd was. Om het eigen optreden, dat zeker niet onaardig was, uitgebreid te bewieroken, leek wat teveel eer.  

 

RCL-GHC feb 2011 9Desgevraagd verschafte Bloemheuvel duidelijkheid. ,,Mijn elftalleider Cor Beij was vandaag voor het laatst”, vertelde de coach, waarna hij een korte stilte liet vallen. ,,En ikzelf stop er ook mee.” Uiterlijk onaangedaan vervolgde de coach zijn verhaal. ,,Ik wil graag hogerop, naar de hoofd- of topklasse.”

 

Omdat promotie met RCL onder de huidige omstandigheden vrijwel uitgesloten is, zoekt Bloemheuvel zijn heil elders. ,,RCL heeft een talentvolle groep, die potentie heeft om in de hoofdklasse te spelen. Om van de club een goede hoofdklasser te maken, zal er beter gefaciliteerd moeten worden. RCL wil en kan daarin niet mee.”

 

,,Wij hebben momenteel een van de laagste budgeten van de eerste klasse”, vervolgt Bloemheuvel. ,,Dat gaat komend seizoen niet omhoog, maar omlaag.” Het voelt als vechten tegen de bierkraai voor de ambitieuze coach. ,,We werken nu met video-analyses. Maar aan de andere kant is het potje voor het financieren van de gele kaarten leeg. Dat verschil is te groot. Dan moet je misschien wel concluderen dat dit voor een club als RCL het maximaal haalbare is.”

 

Bestuurslid voetbalzaken John Blokker spreekt van een ‘puur financieel plaatje’. ,,Wij kunnen hier niets aan doen en Frank ook niet. De economische crisis merken we hier ook. Als ik maar honderd euro te besteden heb, kan ik er geen tweehonderd uitgeven. Je kunt RCL niet vergelijken met de rijke Bollenstreekclubs.”

 

Niettemin sprak Blokker lovend over Bloemheuvel, die volgens hem zonder twijfel goed terecht gaat komen. Ook Bloemheuvel is niet rancuneus. ,,Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Maar je moet ook reëel zijn; vijf jaar is best een lange tijd. Ik wil hogerop en dan moet je niet ergens te lang blijven hangen.”

 

Volgens Bloemheuvel was zijn houdbaarheidsdatum nog niet verstreken. ,,Ik heb altijd goed contact met de spelers gehad, zit er scherp op. Als ik het gevoel heb dat ik de groep niet meer bereik, zou ik direct stoppen. Dat heb ik destijds bij Ter Leede ook gedaan.” Bloemheuvel was naast zijn dienstverband in Sassenheim ook trainer bij UVS. Hij bracht RCL na een afwezigheid van 25 jaar terug in de eerste klasse. Op dit moment staan de Leiderdorpers tiende in 1B.