ts-uvsDistrictsbeker- Door drie persoonlijke fouten trok UVS uiteindelijk aan het kortste eind tegen hoofdklasser SC Feyenoord (1-3). De blauwwitten lieten zich vooral in de eerste helft van hun beste kant zien en de Rotterdammers kregen het verre van cadeau. Na de rust vloeiden de krachten weg en bleken de Leidenaren niet meer bij machte om iets te forceren.

 

Ruim twee jaar terug won UVS in een vergevorderd stadium nog van Capelle, op hetzelfde kunstgrasveld. Een finaleplaats tegen Voorschoten’97 (dat die eindstrijd overigens wel met twee vingers in de neus won) was de beloning. Ook nu startte UVS gretig met het doel om er alles aan te doen om de volgende ronde binnen te wandelen. Na een fraaie voorzet van de rechterkant vond Mats van der Poel Mikey Parami voor de 1-0. Het veldspel ging daarna over en weer, bovenal in een hoog tempo.

 

UVS kreeg zelfs een prima kans op de 2-0 via Van der Poel, maar de spits benutte zijn vrijheid niet en zijn inzet ging over. Evan later schoot Jochie Sebrechts net naast en voor de ploeg uit de havenstad werd toen duidelijk dat dit geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken.

Danny de Groot

Het eerste gevaar voor Danny de Groot (foto), tegenwoordig in competitieduels de tweede doelman in de kikkerpolder, ontstond na zeventien minuten. De Rotterdammers prikten net naast, overigens wel overduidelijk vanuit buitenspelpositie. Een kopbal verdween niet ver over het UVS-doel. Toch kreeg UVS daarna weer de beste kans. De overgestoken Sebrechts vond Van der Poel, die de bal echter net naast schoof. De 2-0 bleef zo uit en na één van de schaarse slippertjes van Sven Verlaan, werd het halverwege de eerste helft 1-1.

 

Een hernieuwde voorsprong voor de blauwwitten zat er daarna weldegelijk nog in, maar een inzet van Parami was ontbloot van overtuiging. UVS bleef desondanks goed mee voetballen, hoewel Feyenoord geleidelijk aan wel grip kreeg op het duel en UVS steeds spaarzamer in de buurt kwam van de goalie van de bezoekers.

 

Na balverlies op het middenveld van Bart van der Weiden, die ook veel goeds liet zien, toonden de Rotterdammers hun klasse. Het foutje werd genadeloos afgestraft en zo waren de bordjes nog voor rust verhangen.

 

De tweede helft was nog steeds boeiend, maar veel schermutselingen voor de beide doelen bleven uit. UVS combineerde bij vlagen nog steeds op hoog niveau, maar de organisatie aan de andere kant zag er overtuigend uit en zo kreeg UVS enkel nog wat schietkansjes. In de slotfase werd het duel beslist, na andermaal een slippertje achterin bij de ploeg van Paul van der Zwaan.

 

UVS kan zich dus nu volledig gaan richten op de competitie en daar is nog genoeg werk voor handen om het seizoen meer kleur te geven, hoewel de uitvoering in deze midweekse bekerwedstrijd zeker houvast zal hebben gegeven voor Van der Zwaan en de zijnen.

 

Opstelling UVS: De Groot, Berdai (Maaskant), Neuteboom, Onderwater, Verlaan, Sebrechts, Van der Weiden, Lammers, Mink (Akhamrane), Van der Poel, Parami (Yazici).