ts-uvs(Zaterdag, 4A)- UVS verloor de eerste vier competitiewedstrijden en smachtte naar de eerste punten. Die kwamen er vorige week na een late treffer bij SVOW (1-2). De blauwwitten trokken afgelopen weekend de tweede zege over de meet, hoewel het weer afzien was voor trainer Carl van Goozen. DVC redde het niet in Leiden: 3-2.

 

Van Goozen vindt ook dat het er op gaat lijken, maar overtuigend was het nog niet tegen de Delftsche Voetbal Club. ,,De overwinning was op zich verdiend, maar het ging wel moeizaam. De jongens hebben de klus als team geklaard, hoewel er kunst-en vliegwerk moest worden verricht. Het duurde erg lang voordat de 3-1 viel, want die marge hadden we al moeten bereiken. Na de 3-1 werd het toch nog 3-2 en werden er negen minuten bij de reguliere tijd opgeteld. Dan ben je blij dat het toch niet alsnog fout gaat in die blessuretijd.”

 

Van Goozen vond de tweestrijd ‘rommelig’. ,,Dat kwam ook doordat zij heel fysiek speelden. Ik heb dingen gezien die niet op een voetbalveld thuishoren. Gelukkig bleven wij wel met het koppie spelen, hoewel het zeker in de slotfase paniekerig oogde.”

 

Voor de gastheren scoorden Martijn van de Vos (25e min.), Kay van Oudenaarden (40e min.) en Raymond Kulsen (75e min.). UVS is nu achtste met zes punten uit zes duels, terwijl DVC plaats elf bezet voor Wassenaar en Warmunda.