voetbal-leiden-0109In de eerste klasse B zondag leek UVS nergens meer voor te strijden, maar na de 5-3 overwinning op GDA staat de eer nog op het spel in het slotduel en kunnen de blauwwitten een feest van de stadgenoot nog danig verstoren. Om dat te bewerkstelligen moet er volgende week wel gewonnen worden bij FC Boshuizen en die club kan bij winst op UVS eindelijk de titel pakken.

De wedstrijd tegen GDA leek voor UVS slechts een formaliteit. Koen Hogenboom, middenvelder van UVS, was kort over de wedstrijd: ,,We kwamen snel op een 2-0 voorsprong, nog voor rust. Daarna prikten we de derde goal binnen en dachten we het wel even rustig aan te kunnen doen. Maar binnen tien minuten stond het ineens 3-3. Dat hadden we overigens volledig aan onszelf te danken, want GDA is niet zo’n goede ploeg.” Uiteindelijk trok het team van trainer Nico van der Salm de drie punten dus toch nog over de streep door twee treffers van zowel Tommy Bekooij als Tahir Akhamrane en één van Jochy Sebrechts.
 
Hogenboom keek nog even terug op het seizoen en kwam tot de volgende conclusie: er zat veel meer in. ,,In de voorbespreking op de wedstrijd tegen GDA ging de trainer alle wedstrijden van dit seizoen nog even na”, vertelt Hogenboom. ,,Uiteindelijk realiseer je je dan dat er dit seizoen veel meer had ingezeten. In de afgelopen paar weken hebben we het echt laten liggen. Als we gewoon hadden gewonnen van laagvliegers Papendrecht en VUC zouden we volop mee hebben gedaan voor de derde periode en pak je waarschijnlijk nog een periodetitel ook. Dan had je toch een prijs gehad.”

Waarom het niet lukte met de Leidenaren dit seizoen, wist Hogenboom wel: ,,We waren niet constant genoeg. Als je niet goed speelt, moet je met werklust toch een zesje weten te halen. Bij vlagen lieten we leuk voetbal zien, maar af en toe kan het ook een vier zijn. We hebben dus gewoon geen constant niveau gehaald en daardoor onder de maat gepresteerd.”

UVS kan als enige FC Boshuizen twee keer verslaan dit seizoen. Bovendien spelen er heel wat ex-spelers van UVS bij Boshuizen, wat de wedstrijd alleen maar interessanter zal maken. De spanning zal dus hoe dan ook hoog oplopen op de Boshuizerkade volgende week zondag, maar Hogenboom blijft er rustig onder. ,,Wij willen gewoon altijd winnen”, zegt hij. ,,Maar ik had eigenlijk gehoopt dat Boshuizen al kampioen zou zijn. Het is ongelooflijk dat zij nog altijd niet zeker zijn van de titel. Nu wordt het een gekke wedstrijd. Je wilt in elk geval niet dat een team met champagne over het veld rent als jij nog op datzelfde veld staat. Het zal een aardige pot worden.”

Volgend jaar blijft Hogenboom gewoon bij UVS: ,,Tenzij ik een nieuwe baan vind waardoor ik niet meer drie keer per week kan trainen, maar daar ga ik niet vanuit. Ik ga in ieder geval zeker niet stoppen met voetballen. Ik denk dat we volgend seizoen zullen meedraaien om de hoogste plaatsen met de versterkingen die we krijgen. We zullen zien hoe het loopt.”