ts-uvs(Zondag, 1B)- UVS slaagde er alsnog in om drie punten mee te nemen van South Park, het nieuwe onderkomen van FC Boshuizen. Bij 1-0 donderde de ploeg, die eigenlijk wel moest winnen om aansluiting te houden met de subtop, bijna de afgrond in maar de puntspeler van FC Boshuizen weigerde het duwtje te geven. Dat kwam de thuisploeg duur te staan. In de laatste tien minuten kwam het mede daardoor toch nog goed voor de dolblije formatie van Van der Zwaan.

 

Koen HogenboomOp het middenveld van de bezoekers was er een plaats ingeruimd voor Koen Hogenboom. Het was pas zijn eerste basisplaats en het moment waarop deed de met rugnummer acht spelende speler deugd. FC Boshuizen- UVS, daar wil je bij zijn als speler.

 

Waarom raakte Hogenboom zijn basisplaats kwijt. ,,Ik weet niet of ik mijn plaats echt kwijt was, maar ik heb in de voorbereiding maar eenmaal kunnen spelen. Dat was tegen Valken’68. Daarna ben ik nog op vakantie gegaan en heb ik in Thailand een scooterongelukje meegemaakt. Ik heb vervolgens bij mijn terugkeer niet kunnen spelen, vanwege het feit dat mijn voet open lag. Recent heb ik weer speelminuten gemaakt in het tweede elftal en de trainer koos nu voor mij om het accent wat meer op de verdediging te leggen op het middenveld.”

 

Door de beslissing van de Leiderdorpse oefenmeester zat Bart van der Weijden in de dug-out. Hij viel later sterk in, net als de pas zeventienjarige Mike Parami. Hogenboom moest snoeihard werken in de middenlinie, omdat de geelblauwen daar voetballers hebben lopen met veel dynamiek. Shaban M’Faume Ramadhani werd opvallend genoeg gewisseld in de tweede helft en Hogenboom was daar niet bepaald rouwig om.

 

,,Dat was voor mij onverklaarbaar, ja. Ik vond hem de beste man van het veld en ze werden er daarna niet beter op. Wel vind ik dat we al voor zijn wissel sterker werden, ook al omdat we wel moesten komen bij die 1-0 achterstand. Jochie (Sebrechts, red.) ging dieper spelen op hun vier en wij kregen de overhand met ons aanvallende spel. Het was net of wij telkens en mannetje extra hadden in de laatste twintig minuten. Het is me te overdreven om te stellen dat wij uiteindelijk hebben gewonnen door die wissel, maar het heeft ons toch wel in de wedstrijd geholpen.”

 

Na de gelijkmaker was het de vraag of UVS wilde doordrukken of dat er genoegen zou worden genomen met een gelijkspel. UVS koos ervoor om gas te blijven geven en met succes. ,,Na de 1-1 was er wel even onduidelijkheid. Er was contact met de trainer en op dat moment hebben we ingezet om voor de overwinning te gaan.”

Boshuizen UVS 21 okt 2012 2

In die slotfase werd Mats van der Poel weer het goudhaantje en dat na een zeer povere vertoning van de aanvaller. ,,Hij mag dit van mij elke week doen, hoor. Mats had het moeilijk, maar ik vind dat ook hij keihard heeft gewerkt. Hij kon eigenlijk alleen maar kaatsen met medespelers. De aanvoer was gebrekkig en daar kan hij natuurlijk niets aan doen. Als je zoals hij nu bijna wekelijks de beslissende goal maakt, mag je enkel maar blij zijn met een dergelijke spits.”

 

UVS won en kreeg volgens de kenners iets teveel. Een gelijkspel zou in beide kampen niet met al teveel teleurstelling zijn begroet. ,,Ik denk dat we redelijk wat geluk hebben gehad met deze overwinning, maar het is niet zo dat Boshuizen nu zoveel heeft laten zien. In de eerste helft leek het meer een schaakwedstrijd. Bij Boshuizen zijn het stuk voor stuk prima voetballers, laat dat helder zijn. Maar ze zijn ook kwetsbaar. Ik vind dat ze met Roberto Escudero en Garry Mendes Rodrigues twee zeer belangrijke schakels kwijt zijn en daarom vond ik ze nu ook minder overtuigend dan vorig seizoen. Ik zie echter ook in dat wij er ook nog niet zijn. Ik heb niet alle duels gezien omdat ik dus in het tweede heb moeten spelen, maar het is nog niet zo dat wij de controle hebben over een wedstrijd. We spelen nog niet volwassen genoeg, maar zijn wel groeiende in dat opzicht. Onze speelstijl is meer dan vorig seizoen gericht op de aanval en we spelen met meer druk vooruit. Daar moeten we nog steeds een beetje aan wennen. Het is soms nog te chaotisch, vind ik. Toch kunnen we nog terreinwinst boeken, want we hebben meer dan voldoende individuele kwaliteiten.”

Boshuizen UVS 21 okt 2012 1

Van der Zwaan kreeg zijn lach niet van het gezicht na afloop. Zijn hand van wisselen viel ook gelukkiger uit dan dat van zijn collega. Van der Weijden had, eenmaal ingevallen, een aantal prima acties in huis en jongeling Parami viel in alsof hij wekelijks in de hoofdmacht speelt. De oefenmeester was dan ook meer dan in zijn nopjes. ,,Winnen van Boshuizen geeft een lekker gevoel, maar dat gevoel wordt versterkt door het optreden van de wissels en de ingepaste jeugdspelers. Er zit toekomst in bij UVS.”

 

Na zeven gespeelde wedstrijden hebben de Leidse ploegen nu evenveel (verlies)punten. VOC is nog steeds de leider en heeft een voorsprong van zeven punten op het Leidse duo. Zowel FC Boshuizen als UVS hebben slechts 1 punt achterstand op de huidige nummer twee, Neptunus-Schiebroek.