ts-uvsOok na twee speeldagen bleef de teller bij UVS op nul staan. Dit keer won VOC met 2-1, waarbij UVS eerst zelf verzuimde de kansen te benutten en in blessuretijd hielp de dienstdoende scheidsrechter de thuisclub een handje door het toekennen van een ‘belachelijke’ strafschop. Zo vond trainer Paul van der Zwaan en ook aanvaller Mats van der Poel, die aan het woord kwam na de eerste uitwedstrijd van de blauwwitten.

 

,,Laat ik eerst benoemen dat we zelf veel kansen hebben gehad, maar daar hebben we te weinig uitgehaald. Dat geldt zeker ook voor mij. Mijn productie moet absoluut omhoog en ik ben zeker niet tevreden over mijn eigen spel tot nu toe. Natuurlijk moet je wennen als je als speler ergens anders gaat ballen, maar daar kun je het niet op blijven gooien. We hadden onder meer twee inzetten op de paal, van mij en van Tahir (Akhamrane, red.). Ook schoot Tahir nog over voor een leeg doel en stond hun keeper dikwijls in de weg.”

 

VOC kwam voor de pauze op voorsprong na een fout in de rechterzone van de ploeg van Van der Zwaan. Een minuut of tien voor tijd trok UVS, en dat was volkomen verdiend ondertussen, de stand in balans via Jesper Neuteboom. UVS ging vervolgens voor de winst, maar bleef in Rotterdam uiteindelijk met lege handen achter.

 

Mats vd Poel,,Na die 1-1 kregen we het idee om die wedstrijd alsnog naar onze hand te zetten. We voerden de druk op en werden ook gevaarlijk. Op de een of andere manier wilde de 1-2 niet vallen en dat kwam ons duur te staan. Bij een hoekschop, waarbij ik zelf ook me verdedigde, kwam er hoorbaar een bal tegen een hand aan. Ik kon het zelf niet beoordelen, maar van alle kanten hoorde ik dat zij juist hands maakten. De scheidsrechter ging vervolgens letterlijk op zoek en wees Rico Westdorp aan die geel kreeg. Na de wedstrijd begreep ik dat Donovan Valies op de bon as geslingerd. De scheidsrechter was in zijn geheel niet zeker van zijn zaak, maar hij floot op appèl. Vervolgens was iedereen bij ons furieus, maar wat doe je er dan nog aan. De beslissing om een penalty te geven, was al genomen. Een triest einde zo, want na onze aftrap werd er meten afgefloten en voel je je simpelweg genaaid.”

 

Afgezien van de ook door VOC zelf als ‘gelukkig’ beschreven zege had UVS zichzelf tekort gedaan en daar baalde Van der Poel niet minder om. ,,Nee, want voetballend waren we beter en een nederlaag komt harder aan wanneer het onterecht is.”

 

Van der Poel houdt het er vooralsnog op dat het tegen zit. ,,Wij hebben van het duel met Neptunus beelden teruggezien en daaruit blijkt dat een goal van mij ten onrechte werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dat was net voor rust en dus behoorlijk bepalend voor het verloop van een wedstrijd. Nu dus dit en dan mag je concluderen dat het ons nog niet mee zit. Dat doet trouwens niets af aan het feit dat we vertrouwen houden na deze twee nederlagen. Hoewel ik zelf wel moest wennen, bevalt het mij zeker bij UVS. Er staat een leuke, goeie selectie en deze club past bij mij. Dus geloof ik erin dat we nog mooie dingen gaan laten zien.”

 

Van der Poel gaat af en toe nog kijken bij zijn vorige club, topklasser Katwijk. ,,Ja, hen volg ik zeker. Het is erg leuk dat ze het zo goed doen. Maar je snapt dat mijn focus nu in de kikkerpolder ligt.”

 

Op de vraag hoe de ommekeer kan worden bewerkstelligd, weet de rossige aanvaller wel een antwoord. ,,We moeten simpelweg keihard blijven werken. Daar ligt onze sleutel. Over ons voetballende vermogen maak ik mij geen zorgen, ook al is dat er tot nu toe niet altijd in langere fases uitgekomen. Een overwinning volgende week zal ons god doen. Dat moet ook wel, want wij hebben geen ploeg om onderin te hangen. In die regionen worden ook andere kwaliteiten gevraagd en dus moeten we daar zo snel mogelijk weg komen.”