ts-uvs(Zondag, 1B)- UVS heeft zichzelf en zijn supporters een zeer slechte middag bezorgd. Op een slecht bespeelbaar veld in de kikkerpolder gingen de blauwwitten ten onder tegen het laag geklasseerde VELO uit Wateringen: 1-2. De Leidenaren gaan nu als achtste de winterstop in en in plaats van de aansluiting te vinden bij de subtop, moet Uit Vriendschap Saam zo zoetjes aan  de onderste ploegen in de gaten gaan houden.

 

Waar afgelopen dinsdag, tijdens een oefenpartij tegen hoofdklasser Quick Boys met uitstekend voetbal met 1-3 werd gewonnen, gaven de meeste blauwwitters zondagmiddag niet thuis. Laagvlieger VELO knokte voor iedere centimeter en UVS probeerde met mooi en verzorgd voetbal de oplossng te vinden, maar die bleef de hele middag uit.

 

Donovan ValiesIn de vijfde minuut van de wedstrijd kon linkervleugelverdediger Donovan Valies (foto) heel simpel een aanval van de bezoekers dwarsbomen, maar de bal ging op kinderlijke manier onder de buitenkant van zijn wreef door en darmee gaf de doorgaans betrouwbare verdediger een vrije doortocht aan de spits van VELO, die dit buitenkansje niet miste: 0-1.

 

Na deze tegenslag moest UVS op zoek naar de gelijkmaker, maar dit ging met zo weinig overleg en overtuiging dat UVS alleen in de eerste helft met een paar afstandsschoten in de buurt kwam van het doel van de tegenstander.

 

De tweede helft was absoluut geen afspiegeling van de eerste helft. Met de inbreng van Jochie Sebrechts voor Ronald Mink, (van der Zwaan: ,,Ik had er wel 6 in de rust kunnen wisselen”) ging UVS doordachter en beter voetballen. Sebrechts stond aan de basis van elke aanval en die waren inmiddels niet meer op twee handen te tellen. Maar elke keer stond daar weer die dekselse doelverdediger van VELO (van Eck). Toch moest hij dertien minuten voor tijd capituleren na een inzet van Mikey Parami: 1-1.

 

Waar iedereen met een blauwwit hart zich ging opmaken voor een Leids kwartiertje gooide de puntspeler van VELO (Beukenholdt, red.) twee minuten na de gelijkmaker roet in het eten.  Zodoende bezorgde hij UVS en Paul van de Zwaan een flinke kater na alweer een uitglijder op eigen veld en tegen een team met veel minder mogelijkheden.

 

De kater werd zelfs nog groter. In blessuretijd werd namelijk doelverdediger Niels van de Burg met rood van het veld gezonden. De goalie na afloop aan het woord: ,,Wat er vandaag aan de hand was? ik heb er geen verklaring voor. We zijn dit keer op diverse fronten afgetroefd en dan wil ik niet alleen zeggen op voetbaltechnisch gebied. Mentaal zat het ook niet goed, de wil om de mouwen op te stropen ontbrak totaal.”

 

Een zichtbaar aangeslagen Paul van der Zwaan; ,,Hier ben ik helemaal kapot van. Afgelopen dinsdag zo’n wereldpot spelen en vandaag totaal afgetroefd worden. Nee, dit mag nooit meer gebeuren. We gaan aanstaande dinsdag om de tafel zitten en met elkaar doornemen hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Verliezen hoort erbij in de sport, maar niet op de manier waarop dat nu is gegaan. Dit mogen we onszelf aanrekenen. Ja, ook ik doe dat.”

 

UVS: Van de Burg, Berdai, Verlaan, Onderwater, Valies (66. Lammers), Neuteboom,Van de Weyden, Akhamrane, Parami (81. Yazici) van der Poel, Mink (46. Sebrechts).