ts-uvsUVS heeft de opvolger van de vertrekkende Sjoerd Jenninga gevonden. Na een aantal goede en lange gesprekken is de keuze op Peter Kerkhof gevallen. Kerkhof stelt zich graag even voor. Bij deze.

 

In het dagelijks leven werk ik als controller bij de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag. In mijn voetballeven heb ik een aantal jaren gevoetbald bij verschillende verenigingen in Den Haag e.o. en na onze verhuizing naar Alphen aan den Rijn, heb ik gekozen voor Alphense Boys, toen uitkomend in de 1e klasse. Toen ik 30 was, vond ik het tijd worden om mijn maatschappelijke carrière “veilig te stellen”, door een inmiddels aangevangen HBO opleiding binnen 3 jaar af te ronden. Het voetbal kon ik toch niet loslaten en het trainersvak lonkte. In het bezit van de diploma’s TC3 en TC2 ben ik als jeugdtrainer werkzaam geweest bij ROHDA 76 en Alphense Boys, als assistent trainer bij Alphense Boys en als hoofdtrainer ben ik verbonden geweest aan Nieuwkoop, Alphen , ROHDA 76, Moerkapelle en Voorschoten’97.

 

Aangezien het jeugdvoetbal mij na aan het hart ligt, heb ik naast het hoofdtrainerschap en een drukke baan een periode als technisch jeugdcoördinator invulling gegeven aan de jeugdopleiding van avv Alphen, met name omdat mijn kinderen daar spelen c.q. speelden. Ook ben ik op parttime basis 5 jaar werkzaam geweest voor voetbalopleidingscentrum de Complete Techniek waar ik verantwoordelijk was voor de keepersopleiding en activiteiten verrichtte in het kader van clubondersteuning.Aangezien ik echter van mening ben dat er in het leven meer is dan voetbal en werken alleen, werd het tijd voor het maken van keuzes. Drie jaar geleden heb ik door het aanvaarden van de functie van hoofd jeugdopleidingen [HJO] bij Rijnsburgse Boys [RBB] gekozen voor het jeugdvoetbal.

 

Peter Kerkhof nieuwe hoofd jeugdopleiding bij UVSIk merkte zelf maar ook door de signalen die ik opving uit mijn omgeving dat de functie van HJO wel ècht “mijn ding” is. Onder andere om het technisch kader nog beter te kunnen aansturen en om op de juiste argumenten met hen in gesprek te komen, ben ik vorig jaar de docentenopleiding bij de KNVB gestart en heb die inmiddels succesvol afgerond.

 

Na bijna 3 jaar RBB kan ik moeilijk zeggen dat mijn werk erop zit daar – er gebeurt nog heel veel en er zijn plannen in overvloed om de jeugdopleiding op een hoger niveau te brengen. Ik ben dan ook niet uitgekeken op RBB en was niet actief op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar toen ik werd benaderd door bestuursleden van UVS voor de functie van HJO is e.e.a. in een stroomversnelling gekomen met als resultaat dat ik vanaf het seizoen 2013-2014 aan het roer sta van de jeugdopleiding van UVS.

 

De centrale positie die de jeugdafdeling van UVS inneemt binnen de vereniging en de waarde die men toekent aan een goede jeugdopleiding in relatie tot mijn ambities, verklaart in belangrijke mate waarom ik tot deze keuze ben gekomen. Ik heb er erg veel zin in en verheug me op een prettige en vruchtbare samenwerking.

Peter Kerkhof

 

Bericht aangeboden door Lucas Riethoven