donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseUVSU.V.S. scoort zevenklapper tegen Koninklijke HVV

U.V.S. scoort zevenklapper tegen Koninklijke HVV

-

Het was zondagmiddag smullen  geblazen op de zonovergoten kikkerpolder. Het uurtje minder slaap vanwege de zomertijd had geen invloed op de dadendrang van de blauwwitten. De brigade van trainer Nico van de Salm speelde de Koninklijke H.V.V. voor zo’n 300 toeschouwers met 7-2 van de mat.

Trainer Nico van der Salm was uiterst tevreden met deze monsterscore. ,,Wij hebben ons met 33 punten in ieder geval veilig gesteld en gaan ons nu richten op een periodetitel en voor de tweede plaats op de ranglijst.”

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed fluitende Berkelmans werd direct duidelijk met welke intenties de gasten naar Leiden waren afgereisd. Door veel spelers achter de bal te laten voetballen en ver van de eigen goal, met de laatste linie op één lijn waardoor de ruimtes klein waren, probeerden de geelzwarten U.V.S. te bestrijden. Door deze tactiek speelden de mannen van de nieuwe trainer, Albert van de Dussen (sinds 3 weken), de blauwwitten in de kaart.

Het duurde toch nog tot de 26e minuut voordat de individuele klasse van de voorwaartsen met de balvaste centrumspits, Jochie Sebrechts, en de snelle buitenspelers, Tommy Bekooij en Tahir Akhamrane, met de goed spelende Bart van de Weijden, spelend op de nummer 10 positie, gaten in de Haagse bres schoten. Daarvóór waren het vooral de lopende spelers vanuit het middenveld en de laatste linie die voor gevaar zorgde. De 1-0 kwam op het scorebord na voorbereidend werk van de rechter vleugelverdediger, Mohammed Berdai, die de achterlijn haalde en zijn afgemeten voorzet koppend afgerond zag worden door Bart van de Weijden.

voetbal-leiden-0109Daarna liet U.V.S. het volgens voorzitter Huub ter Veld het weer ‘gebeuren’. Een slordige fase van de blauw-witten werd in de 23e minuut door de Hagenaars afgestraft door een voorzet hard binnen te schieten 1-1. De 2-1 in de 30e minuut door Ruben Leugering kwam ook weer door lopende middenvelders tot stand. Daarna was de organisatie bij de gasten volledig zoek en kon de Leidse ploeg de snelheid benutten van de buitenspelers en het vernuft van Sebrechts en Van de Weijden. De 3-1 van de rappe Bekooij uit een lange pass was er één uit het boekje.

Ook na de rust kende de thuisclub een mindere fase en had geluk dat H.V.V., dat wat sterker aan de tweede helft was begonnen, niet de aansluittreffer binnenschoot. Niels van de Burg stopte de van dichtbij hard ingeschoten bal. Na de 4-1 van Sebrechts, na een fraaie combinatie,  geloofden de Hagenaars het wel en hielden open huis. Twee tellen later was het wéér raak: Tahir Akhamrane kon simpel de 5-1 binnen tikken na een handig overstapje. De Hagenaars deden nog iets terug door de 5-2 uit een strafschop binnen te schieten, nadat het eerder verzuimde de achterstand te verkleinen door een niet te missen kans wél te missen. De 6-2 door Van de Weijden was er één uit de snelle omschakeling. Van de Salm had Alexander Kooi en Gokhan Yazici ingebracht voor Mark Hermenet en Tommy Bekooij. Yazici, net binnen de lijnen, kreeg in de 76e minuut direct een grote kans om de score op te voeren, maar schoot te gehaast naast. Enkele minuten later maakte de wisselspeler alsnog de mooiste goal van de middag (7-2).

Voor Derick Mekking, die vanmiddag het clubrecord evenaarde van 394 gespeelde wedstrijden voor het 1e team van de Koninklijke, kwam de zware nederlaag hard aan. ,,Met hetzelfde elftal als nu speelden we vorig seizoen in het linkerrijtje. Pech, blessures en de verstoorde houding met de 3 weken geleden opgestapte trainer, zijn mede oorzaken van de plaats die we nu innemen.”

Voor Jochie Sebrechts schijnt het voetbalzonnetje. De 20-jarige die sinds 4 wedstrijden weer in de spits speelt, voelt zich ook op die positie als een vis in het water. Toch speelt  hij liever op de nummer tien positie, maar schikt zich in de rol die de trainer hem toebedeelt. ,,Voetballend loopt het weer lekker de laatste wedstrijden. Er zit veel beweging en voetbal in de ploeg. Ik speel waar de trainer me denkt nodig te hebben en doe alles in het belang van het team.”

Ook hij ziet kansen voor de blauwwitten om een periodetitel te pakken en heel hoog te eindigen op de ranglijst. ,,F.C. Boshuizen wordt kampioen ondanks de zware nederlaag van vanmiddag tegen ADO, maar een tweede positie is zeker haalbaar gezien ons programma.” Sebrechts weet nog altijd niet zeker of hij volgend seizoen ook weer het blauwwitte shirt zal dragen. ,,In principe blijf ik bij U.V.S.. Alleen als er een mooie club komt dan is alles mogelijk.” Het is voor de kikkerpolderclub te hopen dat na Tommy Bekooij ook Sebrechts de club niet gaat verlaten.

Volgende week gaat de ploeg van Nico van der Salm op bezoek bij SJC, waartegen op eigen veld met sprankelend voetbal met 3-0 van werd gewonnen. Daarna volgt de cruciale ontmoeting met Quick, een duel dat nog open staat in de tweede periode.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read