woensdag, april 24, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68,,De 2-3 viel toen mijn hechtingen erin gingen"

,,De 2-3 viel toen mijn hechtingen erin gingen”

-

nabeschouwing167x60Valken’68 heeft nog steeds de beste papieren om de stap te zetten richting de eerste klasse. Halverwege zag het er beroerd uit voor Valken’68, maar na afloop zag enkel Jeroen Haasnoot er nog zo uit. De Valkenburgers wonnen met 2-3 na een 2-0 achterstand, maar die ommekeer maakte de verdediger niet meer live mee.

Na een blessure van de scheidsrechter was de ploeg van Andries Wendt (op de foto tijdens de kampioenswedstrijd van Valken tegen Koudekerk, 2010-2011) even van de leg af en scoorde Oegstgeest, zich fel werend in de hoop lijfsbehoud te bewerkstelligen, tweemaal. Bob den Hollander en Lars van Bommel deden de lijstaanvoerder pijn.

In de tweede helft werd het na twintig minuten 2-1 door Artan Recica, de doelpuntenmachine van de Valkenburgers. De spits, die er volgend seizoen niet meer bij is en ook niet volgende week nadat hij een gele kaart pakte op de Voscuyl, was allerminst tevreden over de eerste helft. ,,Krankzinnig slecht. In tijden heeft Valken niet meer zo slecht gespeeld. Dan speel je Oegstgeest in de kaart en daardoor kwamen we dus in last. Gelukkig hebben we de rust kunnen aangrijpen om orde op zaken te stellen. Met Binnendijk en De Vries erbij begon het te lopen.”

Haasnoot maakte een gedeelte van de tweede helft niet meer mee. Met tien man vocht Valken zich via weer Recica en William van Voorbergen (dit keer met een assist van Recica) naar de belangrijke driepunter. ,,Toen mijn ploeg de 2-3 maakte, gingen bij mij de hechtingen erin”, sprak de maandag nog enigszins aangeslagen linksback.

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 139Na een ongelukkige botsing moest hij het duel voortijdig verlaten. ,,Na afloop heb ik nog excuses gekregen van die jongen, maar hij kon er niets aan doen. Ik kopte eerder dan dat hij schoot en daardoor raakte hij vol mijn voorhoofd. Het bloed was overal en ik kon niet verder spelen. Vervolgens ben ik met de begeleider naar de dokterspost geweest in Voorhout. Ondertussen werd hij op de hoogte gehouden en wist ik dus dat we alsnog wonnen.”

Ondanks al het bloed lijkt de schade mee te vallen. ,,Ik hoorde zaterdag al dat er niks beschadigd was. Aanvankelijk werd er ook gesproken over een scheurtje in de kaak, maar dat bleek niet zo te zijn. Vandaag (lees: maandag) ben ik nog bij de dokter geweest voor controle, maar er is geen schade geconstateerd. Wel heb ik een snee in mijn voorhoofd, die schuin door mijn wenkbrauw loopt. En het is nu helemaal blauw en opgezwollen, maar mijn oog kan ik weer openen en dat was vanmorgen nog niet het geval. Het is een snee van een centimeter of vijf dus het is wel aardig aangekomen.”

Zaterdag keerde hij na het bezoek aan de dokterspost wel terug naar zijn teamgenoten. ,,Ja, want we hadden tenslotte gewonnen. Enkel heb ik dit keer mijn biertje laten staan, want ik had best wel pijn mijn schedel. Ook ben ik vroeg naar bed gegaan. Het komt allemaal wel goed. Hopelijk zelfs voor zaterdag, want ik wil graag spelen tegen DUNO. Een topper. Een tegenstander tegen wie we wat recht hebben te zetten, want we stonden daar met 0-3 voor en lieten ze toch nog terugkomen.”

Met Haasnoot gaat het dus beter en Valken zag de concurrentie weer punten verspelen. Toch was er ook slecht nieuws, want Van Voorbergen vertrekt binnenkort naar India vanwege werkzaamheden en kan dus niet langer een rol van betekenis spelen in de kampioensrace. Daar staat tegenover dat Valken zich voor volgend seizoen versterkt weet met Jeffrey Zandbergen die nu nog uitkomt voor het tweede elftal van Rijnsburgse Boys.

Opstelling Oegstgeest: Van der Steen, Bakker, Tetteroo, Nonhebel, Cuvelier (Schadee van Doorn), Leeuwenburg, Janszen, Abdalla, Dijkstra, L. Van Bommel (M. van Bommel), Den Hollander.
Opstelling Valken’68: Van der Nagel, De Ridder, Noort, Heemskerk, Haasnoot, L. Kuijt (De Mooij), Conradi (De Vries), Varkevisser, Van Voorbergen, Recica, Boonstoppel (Binnendijk)
Rode kaarten: 93. Abdala, 93. Janszen (beide Oegstgeest).

Note redactie: Voor wie “Rocky” op foto wil zien, biedt het Leidsch Dagblad van 19 maart soelaas. Triest voor Haasnoot, maar Taco van der Eb bracht de onfortuinlijke verdediger wel ‘prachtig’ op de plaat..

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read