dinsdag, april 23, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68De Mooij (Valken '68): ,,Koppies leegmaken voor de nacompetitie"

De Mooij (Valken ’68): ,,Koppies leegmaken voor de nacompetitie”

-

ts-valken68Lange tijd leek het erop dat Valken ’68 de prestatie van GHC ging herhalen, door in twee jaar van de derde klasse naar de eerste klasse te promoveren. Een kampioenschap in Valkenburg zit er na het verlies tegen LYRA (0-4) niet meer in, maar de behaalde periodetitel houdt de hoop in de ploeg van Andries Wendt levend.

Mocht Valken promoveren, dan zal het team een stuk beter moeten gaan spelen dan het afgelopen zaterdag deed. In de tweede klasse C stond de thuiswedstrijd tegen LYRA op het programma, een ploeg die er dit seizoen niet echt toe doet, maar wel al eerder de bass was over de Valkenburgers. Volgens Bastiaan de Mooij, puntspeler van Valken bij afwezigheid van Artan Recica, was de nederlaag terecht: ,,Wat kan ik erover zeggen… We waren gewoon niet scherp. We verloren alle tweede ballen en we verloren ook al onze duels. Het was een beetje het verhaal van de laatste weken. We spelen niet goed en vrijwel alles gaat mis. Ik kan er geen verklaring voor geven. Misschien zijn we moe, nu het einde van het seizoen nadert. Onze selectie is niet breed genoeg.”

,,Zij waren gewoon de hele wedstrijd beter”, vervolgt De Mooij. ,,Na een half uur kwamen zij met 0-1 voor en wij stelden daar te weinig tegenover. We lieten niets overtuigends zien. Maar desondanks vochten we ons na de 0-2 goed terug en met een beetje meer geluk hadden we de aansluitingstreffer kunnen maken. Helaas raakten we de paal. Uiteindelijk vielen laat in de tweede helft nog de 0-3 en de 0-4. Al met al denk ik dat het een terechte uitslag was.”

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 48Door de verliespartij staat Valken nu op zes punten van koploper DSVP, met nog slechts drie wedstrijden te spelen. Het is dus niet reĂ«el om te zeggen dat Valken nog kampioen gaat worden, weet ook De Mooij: ,,Zes punten goedmaken in drie wedstrijden gaat ons niet lukken, dus over de titel hoeven we niet meer na te denken. We moeten nu onze koppies leegmaken voor de nacompetitie en zorgen dat we allemaal weer fit zijn.”

Maar voordat het zover is moeten er eerst nog drie wedstrijden gespeeld worden. De Mooij: ,,We gaan die wedstrijden natuurlijk niet zomaar laten lopen, maar het lijkt me logisch dat we spelers met pijntjes gaan sparen. We eindigen de competitie niet best, maar ik weet uit ervaring dat de nacompetitie een compleet ander verhaal is. Het kan alle kanten op. Ik schat onze kansen nu op vijftig procent, ook omdat we nog niet weten welke club we dan treffen.”

De vraag is echter of dit Valken wel iets te zoeken heeft in de eerste klasse. De Valkenburgers zagen het behalen van de tweede periode aanvankelijk niet echt als prijs, omdat ze nog volop meededen in de strijd om het kampioenschap. Inmiddels kijken ze er anders tegenaan: ,,We moeten in die nacompetitie gewoon ervaring opdoen. Onze selectie wordt er volgend jaar niet sterker op voor zover ik weet, eerder zwakker. Dus voorlopig hebben we weinig te zoeken in de eerste klasse. Maar als je promotie kunt afdwingen, dan zullen we dat zeker niet nalaten.”

Trainer Andries Wendt wist direct na afloop van het duel ook dat het over en uit was. ,,We hebben 23 duels de illusie gehad dat we konden gaan voor de hoogste klassering. Na het duel tegen Lyra hebben we ons antwoord gekregen, we gaan geen kampioen worden. Toch ben ik trots op de prestaties van deze groep dit seizoen. Er zijn ook ploegen die hebben meegestreden, maar straks met lege handen staan. Wij kunnen er nog steeds een mooi einde aan breien, maar we zullen eerst even wat wonden moeten likken. We hebben een week of vier om weer fit te worden met zijn allen.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Lesley de Vries (46. Bas Conradi), Herman Binnendijk (59. Franklin Owel), Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel (53. Harmen de Vries).

Inzet foto: Het is dus de vraag of de voorzitter van Valken’68 dit seizoen nog bloemen kan geven aan de spelers van Valken’68.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read