donderdag, maart 28, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Erwin de Ridder: ,,Ja, ik ben nog wel gaan douchen"

Erwin de Ridder: ,,Ja, ik ben nog wel gaan douchen”

-

ts-valken68Valken’68 heeft de derde seizoensnederlaag geleden. Op eigen veld werd met 2-3 verloren van DUNO. Vrijwel de gehele wedstrijd speelde de formatie van Andries Wendt met tien man na een uitzonderlijk vroege uitsluiting voor Erwin de Ridder. In 2C heeft de top van de ranglijst verdacht veel overeenkomsten met de inhoud van een blikje sardientjes. Zeven ploegen staan op maximaal vier punten van elkaar.

Scheidsrechter Roozeboom uit Vlaardingen speelde dus een belangrijke rol in deze topper. In zijn optiek had De Ridder aanvaller Rico Westdorp van de sokken gelopen en hij zag dit als het neerhalen van een doorgebroken speler. Vlak voor rust kreeg Valken te maken met een tweede verwijdering. Assistent scheidsrechter Hans Janssen mocht na gemopper op de leiding zijn vlag neerleggen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers in de persoon van Fouad Arab. Oog in oog met doelman Erwin van der Nagel, kwam de doelman als winnaar uit de bus. Even later kwam Valken’68 op voorsprong, na een gevaarlijke vrije trap van Roel Heemskerk. Zijn inzet verdween via een DUNO-speler in het net. De 2-0 leek ook in de maak na goed voorbereidend werk van William van Voorbergen, die zijn laatste duel speelde en naar het buitenland vertrekt. Bastiaan de Mooij kon net niet afronden. Terwijl de thee al stond te trekken, werd het alsnog 1-1 via Westdorp, die dus eerder al een grote rol speelde in dit boeiende duel.

Teamfoto Valken 68

Na de doelwisseling waren de beste mogelijkheden weer voor Valken’68. Zo kwam Heemskerk dicht bij zijn tweede treffer en kon Voorbergen zijn aanstaande vertrek koppelen aan een afscheidscadeau. Zover kwam het niet.

Halverwege de tweede helft kwam DUNO wel tot scoren. Mark Boshoff bezorgde Valken hoofdbrekens, maar niet veel later rechtte de thuisploeg de rug via De Mooi, op aangeven van Heemskerk. Met een bekeken volley klopte de aanvaller- op de plaats van de geschorste Artan Recica- doelman Murat Ozcan. Zeven minuten voor tijd werd Valken alsnog gekraakt na een vermeende overtreding van Jeroen Haasnoot. Aimen Said profiteerde van het buitenkansje en liet Valken in rouw achter.

Toch was de nog wel stationaire nummer 1 nog close bij de 3-3, maar een ragfijne voorzet van Herman Varkevisser kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd door Van Voorbergen. Bijna in de gong verdiende Valken ook nog eens een strafschop na een handsbal in de zestien van Adem Dogan, maar de leidsman wees niet naar de stip.

In het volgende duel, bij HVC’10, keert Recica weer terug. Daarentegen zullen De Ridder en Herman Binnendijk geschorst zijn. 

Meer wedstrijdfoto’s van Modeco-art zijn te vinden en te bestellen op hun website.

Leidenamateurvoetbal.nl belde op zondag even naar De Ridder die dus de kortste wedstrijd uit zijn leven speelde.

Wil je even terugblikken op wat er gebeurde, pal nadat de wedstrijd begon?

,,Eigenlijk liever niet, maar vooruit. Tja, eigenlijk kruisten onze wegen en die speler liet zich vallen. Eigenlijk gebeurde er niet zoveel. De scheidsrechter kwam echter op mij afstieren en toen wist ik al wel genoeg.”

Hoe lang waren jullie onderweg?

,,Misschien was het wel binnen tien seconden. Of twintig. In elk geval waren we net begonnen en dan is het natuurlijk bizar te noemen dat er een rode kaart wordt getrokken. Persoonlijk vond ik het heel zwaar gestraft.”

Ben je eigenlijk wel gaan douchen?

,,Ik had de warming-up gedaan en het was warm, dus ja ik ben wel naar de kleedkamer gegaan om me op te frissen. Daarna heb ik de wedstrijd, balend en al, vanaf de kant gezien.”

En wat zag jij voor een wedstrijd?

,,Je kon eigenlijk niet merken dat wij met een man minder speelden. Mijn teamgenoten hebben er heel veel energie ingestopt, maar helaas ontbrak het aan de langste adem. Wel hadden we een pingel moeten hebben. Dan hadden we dus nog een puntje verdiend, maar dat feestje ging niet door.”

Jullie bewaren geen beste herinneringen aan DUNO.

,,Nee zeg dat. Daar stonden we met 0-3 voor en lieten we ze terugkomen tot 3-3. En nu dus een nederlaag en een hele wedstrijd met tien man. Het wordt nu wel erg spannend in deze competitie. Alles ligt open. Echt te krankzinnig voor worden. Ik kan het helaas niet meer terugdraaien, maar met elf man hadden we een grotere kans gehad om de concurrentie wat verder van ons af te houden.”

Trainer Wendt is van mening dat jullie nog steeds de beste papieren hebben voor de titel. Deel je die mening?

,,Er is zeker nog alle vertrouwen. Als we het niveau kunnen vasthouden, moeten we hoge ogen gooien. We staan op een aantal ploegen nog voor en ze krijgen elkaar zo ongeveer allemaal nog. Artan, onze doelpuntenmaker, komt er nu weer bij en we hopen ook dat Ronald Kuijt weer kan aansluiten. Dat scheelt voor ons een slok op een borrel.”

Als je een gok moet doen wie jullie grootste concurrent zal zijn uiteindelijk, welke ploeg stip jij dan aan?

,,Ik denk Haaglandia. Nee, ik stel het anders. Valken is de grootste concurrent van zichzelf. Helaas zorgde ik dus nu voor een probleem voor mezelf en de ploeg. Dan kan je nog beter iemand goed raken, dan weet je tenminste zeker dat een rode kaart een juiste beslissing is van de scheidsrechter. Ik baal er nog steeds flink van. Gisteren en zeker ook nog vandaag.”

Toch bedankt voor je tijd en succes zaterdag, ook al moet je toekijken.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort (53. Sven Boonstoppel), Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Lesley de Vries, Herman Binnendijk (78. Wouter Rhijnsburger), Leon Kuijt, Bastiaan de Mooij, Herman Varkevisser en William van Voorbergen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read